Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια, μπαρ και καφέ

0
182

Με αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και με μέτρα προστασίας θα ανοίξουν και εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και το άνοιγμα των καταστημάτων. Τα καφέ θα είναι δεύτερα στη σειρά των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν, ενώ προτεραιότητα θα έχουν όσες καφετέριες διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών και πελατών, αλλά και εργαζόμενοι που θα σερβίρουν τον καφέ με μάσκα και γάντια, είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Αν και επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων δεν έχουν γίνει ακόμα οι ιδιοκτήτες δηλώνουν έτοιμοι για την επόμενη μέρα, που όμως εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα.«Σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη αλλά και διαφορετική. Αυτό που κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε όλοι στη νέα πραγματικότητα» λένε  οι καταστηματάρχες.

Τα μέτρα προστασίας προβλέπονται αυστηρά, με αποτέλεσμα τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων, άρα και του τζίρου των επιχειρήσεων

Αλλάζουν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1.5 μέτρο ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζονται με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά για το προσωπικό τους με στόχο την προστασία των εργαζομένων και των πελατών τους.

«Μειώνουμε τα τραπέζια αναγκαστικά καθώς θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 1.5 μέτρο μεταξύ των τραπεζιών. Επιπλέον αυτό που ξέρουμε είναι ότι σε κάθε τραπέζι θα μπορεί να κάθεται μία παρέα έως 6 άτομα» λένε οι καταστηματάρχες.

Ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η μείωση των τραπεζιών θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων.

«Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην απολυθεί κανείς. Ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί για το σύνολο των επιχειρηματιών καθώς πλέον θα μειωθούν τα τραπέζια, άρα οι θαμώνες και κατά συνέπεια δεν θα χρειάζονται τόσοι υπάλληλοι» τόνισαν οι καταστηματάρχες.

Πηγή: madata.gr