Αστυνομικοί στο Σιάτλ ψέκασαν 7χρονο με χημικά – Οργή στις ΗΠΑ

0
108

Οργή και νέες αντιδράσεις προκαλεί η εικόνα ενός 7χρονου παιδιού το οποίο τραυματίστηκε στο Σιάτλ, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Ο Μάντο Άβερι, ο πατέρας του επτάχρονου, είπε στο “The Guardian” ότι αυτός και ο γιος του μόλις τελείωσαν να προσεύχονται με μέλη της εκκλησίας τους ως μέρος μιας ειρηνικής αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας, ένας αστυνομικός ψέκασε με χημικά στο πρόσωπο το 7χρονο αγόρι.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια. Το μικρό αγόρι υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του “τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;”.

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. “Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε”.

Ο πατέρας του αγοριού ισχυρίστηκε επίσης, ότι αξιωματικοί και μια ομάδα ιατρών έκτακτης ανάγκης που στέκονταν ένα τετράγωνο μακριά, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν τον γιο του.

Το αρχικό βίντεο ανέβηκε στοι διαδίκτυο από τον Evan Hreha. Αρκετές ημέρες αργότερα, σε μια άλλη διαμαρτυρία για το Black Lives Matter, ο Evan Hreha, συνελήφθη με την υποψία για παράνομη χρήση λέιζερ. Κρατήθηκε στη φυλακή για δύο ημέρες πριν από την απελευθέρωσή του, σύμφωνα με τα αρχεία του King County Jail.

Ο Evan Hreha, ο οποίος δεν κατηγορήθηκε για έγκλημα, είπε στον “Guardian” ότι θεωρεί πως η σύλληψή του ήταν αντίποινα για το βίντεο που ανέβασε.

thetoc

Πηγή: madata.gr