Αστυνομικοί καταγγέλονται ότι έσπασαν χέρι 13χρονου στη Λάρισα. Κύμα αντιδράσεων

0
84

Στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας Βορείου Ελλάδος ανατέθηκε, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατήγου Μιχάλη Καραμαλάκη, η υπόθεση καταγγελίας που αφορά στην κακοποίηση 13χρονου από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και αναπαράγεται σε ιστότοπους.

Του έσπασαν το χέρι

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., και διευκρινίζεται επίσης ότι για την υπόθεση διατάχθηκε και διοικητική διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αστυνομικοί της ασφάλειας στη Λάρισα, την 30ή Μαρτίου, στη διάρκεια ελέγχου παρέας δεκατριάχρονων, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν έναν από τους εφήβους του έσπασαν το χέρι και αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα όπου παρέμεινε για δύο ώρες, ώσπου να ενημερωθούν οι γονείς του.

Στο twitter το hastag #Λάρισα είναι πρώτο στην Ελλάδα, με τους χρήστες να κατακεραυνώνουν την ΕΛ.ΑΣ για την καταγγελία εκπαιδευτικών που ανέφεραν ότι αστυνομικοί έσπασαν το χέρι ανηλίκου κατά τη διάρκεια βίαιου ελέγχου σε πάρκο της πόλης.

Πηγή: madata.gr