Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Κλαίει και δηλώνει μετανιωμένος. Η περιγραφή σοκ

0
60

Η μικρή Λυδία ήταν ο λόγος που αποφάσισε να συγκαλύψει το έγκλημα του και να «στήσει» το σκηνικό ληστείας, ισχυρίστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναφερόμενος στη σκηνοθεσία που ακολούθησε τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν.

«Έκλαιγα, τράβαγα τα μαλλιά μου, σκεφτόμουν τι θα κάνει αυτό το παιδί. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι θα χάσει την ίδια μέρα τους γονείς του», είπε προσθέτοντας  ότι όταν σκέφτηκε το σενάριο της ληστείας δεν περίμενε να γίνει πιστευτό. «Η ζωή μου τελείωσε πέρυσι τέτοια μέτρα Όταν έχασα την Καρολάιν» ισχυρίστηκε.
 
«Η αστυνομία σας πίστεψε, κύριε κατηγορούμενε. Επικηρύχθηκαν οι ληστές με 300.000 ευρώ. Και εγώ προσωπικά σας πίστεψα» σχολίασε η πρόεδρος η οποία τον κάλεσε να ανακαλέσει στη μνήμη του «πότε άρχισε να λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και να στήνετε το σκηνικό της ληστείας».

«Η πρώτη σκέψη είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψει κάνεις ότι έγινε ληστεία χωρίς να πειράξουν τίποτα» εξήγησε ο κατηγορούμενος ο οποίος ανέφερε ότι τότε στο «απελπισμένο μυαλό του» ήρθε η «απίστευτη σκέψη να κάνει κακό στην σκυλίτσα της οικογένειας.

«Πήρα το σκυλί και έβαλα στο κολάρο το λουρί του και το έβαλα στο κάγκελο της σκάλας. Την ώρα που διήρκησε ο θάνατος της και η Ρόξυ έκλαιγε εγώ έφυγα και πήγα στην κουζίνα γιατί δεν μπορούσα να βλέπω. Είχα πάρει το μωρό στην αγκαλιά μου για να μη βλέπει όλο αυτό το σκηνικό» είπε.

Πρόεδρος: Αποφασίσατε να το κάνετε γιατί κανένας δεν θα σκεφτόταν εσάς γιατί δείχνατε να τα αγαπάτε τα ζώα… Ήταν ακαριαίος ο θάνατος;

Κατηγορούμενος: Έφυγα, ήταν αδύνατον να κοιτάω τη Ρόξυ. Πήγα στην κουζίνα που όλο αυτό δεν φαίνεται.

Πρόεδρος: Έβγαλε ήχο;

Κατηγορούμενος: Έκλαψε, όπως κλαίνε τα σκυλιά. Είχε διάρκεια λίγα δευτερόλεπτα. Το μωρό ήταν στο δωμάτιο της. Σε ένα μαξιλαράκι στο χαλί που της αρέσει να κοιμάται.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως όλα όσα συνέβησαν μετά τις 4 τα ξημερώματα είναι θολά στο μυαλό του. Περιέγραψε πώς ανακάτεψε τη βιβλιοθήκη και πέταξε στο πάτωμα τη Μονόπολη ενώ ταυτόχρονα τράβηξε το καλώδιο της κάμερας η οποία, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχε καμία καταγραφή.

«Έβγαλα την κάρτα μνήμης… Πανικόβλητος έτρεχα στο σπίτι και έκανα ότι είχε τη λογική του παραλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να εξηγήσει γιατί έκανε το παιδί μέρος του σκηνικού ακουμπώντας το πάνω στο άψυχο κορμί της μητέρας του ανέφερε: «Θα ήταν καλύτερα στην κούνια της. Στην κατάσταση  που φτάσαμε στα σκατά  που φτιάξαμε ήθελα να είναι το παιδί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Πρόεδρος: Γιατί δεν βρέθηκαν αποτυπώματα στα αντικείμενα που αγγίξατε και συνδέονται με την μετέπειτα συγκάλυψη;

Κατηγορούμενος: Κάποια στιγμή όταν έβγαλα το παράθυρο έβαλα  τα γάντια της μηχανής. Ενδεχομένως και την κάμερα να την έβγαλα με τα γάντια…

«Είστε σε μια δίκη που ο άνθρωπος που δικάζεται θρηνεί κάθε μέρα»
   
Ο κατηγορούμενος απέδωσε σε λάθος την πρώτη κλήση που έκανε για να ζητήσει υποτίθεται βοήθεια και στη συνέχεια μίλησε για όσα ψευδή ανέφερε στην αστυνομία.

Πρόεδρος: Ακολούθως αναφέρετε στις αρχές τα περί ληστείας και επι 37 ημέρες αποκρύψατε το έγκλημα. Αυτό σας ήταν εύκολο;

Κατηγορούμενος: Καθόλου εύκολο. Οι 37 αυτές ημέρες για ο,τι αδικαιολόγητο έγινε δεν ήταν λιγότερο βασανιστικές.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο λόγος που δεν είπε την αλήθεια ήταν η κόρη του.

«Σκεφτόμουν το μωρό μου που ήταν όλη μου η ζωή όπως και η μητέρα του. Ήμουν στον καναπέ στο πατρικό μου αγκαλιά  με το μωρό μου και έκλαιγα…» περιέγραψε και πρόσθεσε πως ήταν πεπεισμένος ότι αργά η γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυπτόταν.

«Είχα πολλές ευκαιρίες αν ήθελα να έχω φύγει αν η βούληση μου ήταν να παρατήσω τους πιο κοντινούς ανθρώπους…» είπε σημειώνοντας πως είναι αδύνατο για εκείνον να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα ξαναδεί την Καρολάιν. «Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να έχω αγκαλιά την κόρη μου και να μην την αφήσω ποτέ. Ήλπιζα ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα το κατάφερνα» ανέφερε συμπληρώνοντας πως ήταν «διαλυμένος» και προσπαθούσε για το παιδί του που δεν θα γνωρίσει τη μητέρα του με δική του ευθύνη. «Έπρεπε να είμαστε κάπου αλλού. Στο παιδί μου αξίζουν τα πάντα αλλά τα πάντα δεν θα τα έχει ποτέ γιατί δεν έχει τη μανούλα της ,την οποία της τη στέρησαν εγώ» ανέφερε και στη συνέχεια απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε πως θρηνούσε μαζί με την πεθερά του για την απώλεια της Καρολάιν.

Κατηγορούμενος: Είστε σε μια δίκη που ο άνθρωπος που δικάζεται θρηνεί κάθε μέρα .

Πρόεδρος: Κερδίσατε την ελευθερία σας για 37 ημέρες και μεγαλώνατε το παιδί σας.

Κατηγορούμενος: Η ζωή μου τελείωσε πέρυσι τέτοια μέτρα Όταν έχασα την Καρολάιν.

Ήταν μια αφήγηση που έμοιαζε να έχει προβάρει αμέτρητες φορές. Επαναλάμβανε συνεχώς τις λέξεις, «παραμύθι», «ευτυχία», «όνειρο». Έχυσε κροκοδείλια δάκρυα περιγράφοντας τον έρωτά του για εκείνη.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του ένα χρόνο ακριβώς, από τη δολοφονία της Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, προσπάθησε να πείσει έδρα κι ενόρκους πως όλα έγιναν εν βρασμώ κι ότι εκείνη ήταν η γυναίκα της ζωής του.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, ούτε προς κανέναν. Δεν υπάρχει δικαιολογία που να έχει έστω ένα ψήγμα από την αξία από αυτό που χάθηκε πριν ένα χρόνο. Αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη. Τι συγγνώμη; Όσες φορές και να πω συγγνώμη δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της. Πως μπορώ να πω συγγνώμη στη κόρη μου που δεν θα χαρεί την μητέρα της. Στη πεθερά μου πόσες συγγνώμη να πω που εξαιτίας μου έχασε τη κόρη της. Πόσες φορές να πω συγγνώμη για ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου. Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτό που νιώθω» δήλωσε ο πιλότος.

Ο κατηγορούμενος μίλησε για τον «μεγάλο έρωτα» που όπως είπε βίωσε.

«Το τι συνέβη θα σας το πω με κάθε ειλικρινά. Δεν μπορώ εγώ στον εαυτό μου να εκλογικεύω τίποτα από εκείνη την ημέρα. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει συμβεί στην καριέρα μου, στη ζωή μου για τον κόσμο που με καταριέται. Σημασία για μένα έχει ότι δεν θα την ξαναδώ. Η ζωή μου άλλαξε το 2017 όταν το Πάσχα πέρασα στην Αλόννησο και ήταν η πρώτη φορά που είδα την Καρολάιν. Συνάντησα το πιο υπέροχο πλάσμα που είδα στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μας. H απόλυτη προτεραιότητα μου στα πάντα ήταν η ευτυχία της» συμπλήρωσε.

Μιλούσε για την Καρολάιν σα να ζει
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέμεινε να αφηγηθεί την ιστορία του από την αρχή. Τόνισε ότι αυτό που τον ένοιαζε ήταν η ευτυχία της Κάρολαϊν. Μιλούσε μάλιστα, για εκείνη στον ενικό, με την πρόεδρο συνεχώς, να τον διορθώνει.

«Ήταν ένας άνθρωπος που δε χόρταινες να είσαι μαζί της. Είχε μια προσωπικότητα που με έκανε να παραβλέπω τη διαφορά ηλικίας. Ξέραμε και οι δυο ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν για μια εβδομάδα. Έπρεπε να σκεφτώ τι θα γίνει. ήταν αυτονόητο και για τους δυο ότι θα μείνουμε μαζί, ανεξαρτήτως ηλικίας, με εκείνη να μένει σε ένα νησί δυσπρόσιτο. Είχε την εφηβική αφέλεια. Ήξερα ότι θα ωριμάσει. Αν και ώριμη για την ηλικία της, ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης. Άξιζε για εμένα να προσπαθήσω στο 100%» πρόσθεσε.

Η σχέση του με την οικογένεια της Καρολάιν
Ο πιλότος περιέγραψε στο δικαστήριο τους πρώτους μήνες της γνωριμίας του ζευγαριού.

Πρόεδρος: Ήταν η γυναίκα της ζωής σας με λίγα λόγια;

Κατηγορούμενος: Αυτό το έχουν πει πολλοί, πολλές φορές. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ. Η αγάπη που πήρα και ένιωσα ήξερα τι είναι. Εγώ θα σας πω όσα συνέβησαν αυτά τα 4 χρόνια και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Από το φθινόπωρο του 2017 πήγαινα συνεχώς στο νησί, νοίκιαζα ακόμα και φουσκωτό για να πηγαίνω προκειμένου να μη περνάει παραπάνω από εβδομάδα που δε θα τη δω. Σε κάθε ευκαιρία πήγαινα στο νησί. Το Πάσχα εκείνης της χρονιάς είχαμε κανονίσει ένα μεγάλο ταξίδι στις Φιλιππίνες όπου γνώρισα και την υπόλοιπη οικογένεια της.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε στην οικογένεια της Καρολάιν και περισσότερο στην μητέρα της.

Κατηγορούμενος: Ένα από τα θετικά που είχε η Καρολάιν, ήταν η μητέρα της. Η ίδια μου ζήτησε να τη γνωρίσω. Μου είπε «δε μπορώ να λέω ψέματα, αν μου πει κάτι για την ηλικία, θα της πω να σε γνωρίσει». Ήταν άνθρωποι με ήθος και αρχές. Όλα έβγαλαν νόημα. Έβλεπα το λόγο που η Καρολάιν ήταν αυτή που ήταν. Είχε μεγαλώσει σε οικογένεια με αρχές, με ήθος. Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος για αυτό που είχα νιώσει από την αρχή. Ψάχναμε ένα όμορφο σπίτι που να πλαισιώνει το όνειρο που ζούσαμε. Το συγκεκριμένο σπίτι η Καρολάιν το αγάπησε. Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Καρολάιν.

Πρόεδρος: Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε όμως.

Κατηγορούμενος: Αυτό είναι το πρόβλημα, ναι.

Η πρόταση γάμου και η Πορτογαλία
Η πρόταση γάμου έγινε στα Καλάβρυτα ανήμερα των Χριστουγέννων και αποφάσισαν να παντρευτούν στην επέτειο των δύο χρόνων της σχέσης τους.

«Η Καρολάιν ήθελε να παντρευτεί στην παραλία. Καταλήξαμε ότι θα κάνουμε ένα ρομαντικό ταξίδι και θα παντρευτούμε. Η Καρολάιν ήταν εκείνη που με υπεύθυνο τρόπο οργάνωσε το γάμο μας στην Πορτογαλία για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας. Το πλάνο μας ήταν να γυρίσουμε στη Αθήνα και να κάνουμε το πάρτι, τη δεξίωση. Για να μπορούν να έρθουν όλοι και να χαρούν μαζί μας» αναφέρει ο πιλότος.

Ύστερα ήρθε η πρώτη εγκυμοσύνη με τον κατηγορούμενο να περιγράφει ένα κλίμα απόλυτης συνεννόησης με την γυναίκα του.

«Θέλαμε να κάνουμε αλλά πράγματα. Ήμασταν μεταξύ πάρτι και ευτυχίας από το γάμο μας. Δεν υπήρχε όμως μεταξύ μας η συζήτηση ώστε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Το συζητήσαμε παρά πολύ. Το είχε μέσα της. Οι συζητήσεις ήταν για το πως όλα τα πράγματα που ονειρευόμασταν, για το μέλλον της, τα ταξίδια μας, ότι δε θα χαλάσουν. Ο στόχος των συζητήσεων ήταν πως θα εντάξουμε το παιδί στα όνειρα μας, ώστε να έρθει και να τα ομορφύνει κι άλλο» εξηγεί ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια, ωστόσο, αναφερόμενος στην αποβολή της Κάρολαϊν, ανέφερε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ξεσπώντας σε κλάματα.

«Αυτό που μας συνέβη εκείνο το απόγευμα και δε συνέβη στο σώμα μου με γονάτισε. Μας γονάτισε. Μας διέλυσε. Όποιος και να μου το περιέγραφε πριν δε θα το πίστευα. Η Καρολάιν και πάλι ήταν εκεί για εμένα. Επιβεβαιώθηκε η ποιότητα αυτού του ανθρώπου. Το Σάββατο το βράδυ απέβαλλε στην κρεβατοκάμαρα μας. Τον σποράκο τον χάσαμε στο σπίτι και το είδαμε. Τον βάλαμε σε ένα κουτάκι, ήταν παιδάκι, δεν ήταν έμβρυο και πήγαμε στον Υμηττό» συμπλήρωσε.

Μια δέηση για την Καρολάιν
Στην Αλόννησο, το κλίμα είναι βαρύ. Οι γονείς της Καρολάιν παραμένει συντετριμμένη. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, είναι απαρηγόρητοι. Το περασμένο Σάββατο, η μητέρα της πήγε και πάλι στο νεκροταφείο.

«Το μνημόσυνο έγινε το περασμένο Σάββατο με μεγάλη μυστικότητα. Η Σούζαν πήγε το πρωί στο νεκροταφείο με τρία άτομα, πολύ δικούς της ανθρώπους και έκαναν μια δέηση στη μνήμη της Καρολάιν. Δεν ήθελαν να γίνει σήμερα λόγω της δίκης και της απολογίας του Μπάμπη. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν θέλει καν να μαθαίνει τι λέει ο Μπάμπης στη δίκη, δεν βλέπει ειδήσεις, δεν θέλει καμία σχέση με όλο αυτό… Τόσα ψέματα, πώς να το ξεπεράσει; Θέλει ηρεμία και να πενθήσει το παιδί της» αναφέρει κάτοικος της Αλοννήσου.

Απόντες από τη δέηση ήταν οι γονείς και ο αδελφός του πιλότου. Συνειδητά, σεβόμενοι τον πόνο της μητέρας.

«Οι γονείς του Μπάμπη δεν ήταν στο μνημόσυνο. Μένουν στο νησί και βοηθάνε όσο μπορούν τη Σούζαν με τη Λυδία. Την πάνε βόλτα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε καιρό να τους δούμε, ξέρω όμως ότι έχουνε καλές σχέσεις εξαιτίας του παιδιού» προσθέτει ο κάτοικος.

Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, επέλεξαν να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο επιλέγοντας την ισορροπία στις σχέσεις τους με τους γονείς της Κάρολαϊν και την παρουσία τους στη ζωή της εγγονής τους.

Μετά από 5 ώρες απολογίας και κατόπιν πιεστικών ερωτήσεων της προέδρου, ο καθ’ ομολογίαν δράστης ξεκίνησε να περιγράφει τη σκηνή της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος παρουσίασε την Καρολάιν ως εκείνη που έπαιρνε τις αποφάσεις για όλα και σε τίποτα δεν έφταιγε ο ίδιος.

Πρόεδρος: Καταλαβαίνετε ότι με τον τρόπο σας την πιέζατε;

Κατηγορούμενος: Ναι, την πίεζα. Και εγώ με την εγκυμοσύνη είχα φτάσει στον άλλο άκρο. Διάβαζα τα πάντα για να δω αν όλα θα πάνε καλά. Είναι η ανασφάλεια μου να πάνε όλα καλά, ναι, της πέρασα αυτή την ανασφάλεια. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι έκανα λάθος.

Πηγή: madata.gr