Μπεκατώρου: Ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη

0
99

Με κάθε σοκαριστική λεπτομέρεια περιέγραψε η Σοφία Μπεκατώρου το περιστατικό του βιασμού της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας το 1998 που προκάλεσε τσουνάμι αποκαλύψεων και καταγγελιών, στον χώρο του αθλητισμού, για παρόμοιες υποθέσεις.

Στην εφημερίδα Real News δημοσιεύονται αποσπάσματα από την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στις 13 Νοεμβρίου, ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούταν έπειτα από παραγγελία του αθλητικού Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.

Απόσπασμα από την κατάθεση της Μπεκατώρου:

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του.

Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο.

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους.
Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και επειδή θα ήθελα να προστατέψω άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω».

Πηγή: madata.gr