Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό – Θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης

0
68

Το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδες έγιναν οι πρώτες εργασίες, καθώς μπουλντόζες μπήκαν στο Ελληνικό αρχίζοντας την κατεδάφιση των κτιρίων.

Το έργο συμβολίζει τη Νέα Ελλάδα

Το έργο είναι μια κυψέλη ανάπτυξης είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα σύγχρονο έργο, οικολογικό που συμβολίζει τη νέα Ελλάδα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στην πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνεται ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις που θα κρατήσουν περίπου 3,5 χρόνια. Συνολικά υπολογίζεται πως θα κατεδαφιστούν 900 κτίρια υφιστάμενα στις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Σύμφωνα με την Lamda Development, το όραμα για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι ο σχεδιασμός μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης για την Αθήνα, με κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Live | Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

thetoc

Πηγή: madata.gr