Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό

0
119

Ο φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δήλωσε ότι το εμβόλιο για τη θεραπεία του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε ένα χρόνο. Μιλώντας στο CNN, ο Γκέιτς είπε, “Αν όλα πήγαιναν τέλεια, θα ήμασταν σε παραγωγή κλίμακας μέσα σε ένα χρόνο. Ωστόσο, θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια.”

Διευκρίνισε επίσης ότι η παραγωγή του εμβολίου δεν θα ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο. Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates – μια ΜΚΟ που διευθύνεται από τον Gates και τη σύζυγό του, δεσμεύτηκε να δώσει “απόλυτη προσοχή” στην πανδημία του κορονοϊού. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι το ίδρυμα θα επανεστιάσει όλους τους πόρους του για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στον Δρ Anthony Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο Gates είπε, “Ο Δρ Fauci και εγώ είμαστε αρκετά συνεπείς να πούμε 18 μήνες για να δημιουργήσουμε προσδοκίες που δεν είναι πολύ υψηλές”.

Ο Gates μίλησε επίσης για το πώς οι “ακατέργαστοι” αριθμοί δοκιμών δεν απεικόνιζαν την κύρια εικόνα. Ο Γκέιτς είπε χαρακτηριστικά “Αυτή η εστίαση στον αριθμό των δοκιμών υποτιμά την κακοφωνία και τα λάθη που έχουμε κάνει στο σύστημα δοκιμών”.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει κάποια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με το ίδρυμά του να εργάζεται ήδη σε έρευνα για μολυσματικές ασθένειες και να χρηματοδοτεί εμβόλια. “Έχουμε ένα ίδρυμα που επικεντρώθηκε στον ιό HIV και την ελονοσία και την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας”, δήλωσε ο Gates στους FT.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδρυμα έχει συνεισφέρει 250 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Ίδρυμα Gates χρηματοδοτεί το έργο του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, το οποίο παρήγαγε ένα μοντέλο κορονοϊού που προβλέπει τον αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ έως τις αρχές Αυγούστου.

Ο δισεκατομμυριούχος σε μια στήλη στο The Washington Post έγραψε ότι με τα σωστά εργαλεία και την έξυπνη εφαρμογή, η πανδημία θα σταματήσει σύντομα. “Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η καθοριστική στιγμή της γενιάς των γονιών μου. Ομοίως, η πανδημία του κορονοϊού – η πρώτη σε έναν αιώνα – θα καθορίσει αυτήν την εποχή. Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός παγκόσμιου πολέμου και μιας πανδημίας: Όλη η ανθρωπότητα μπορεί να λειτουργήσει μαζί για να μάθουμε για την ασθένεια και να αναπτύξουμε την ικανότητα να την καταπολεμήσουμε. Με τα σωστά εργαλεία και έξυπνη εφαρμογή, θα μπορέσουμε τελικά να κηρύξουμε τέλος σε αυτήν την πανδημία- και να στρέψουμε την προσοχή μας στον τρόπο πρόληψης και περιορισμού της επόμενης , “έγραψε ο Gates στην αμερικανική εφημερίδα.

thetoc

Πηγή: madata.gr