Μπορέλ και Δένδιας θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα του Εβρου

0
128

Ο κ. Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατος Εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφτεί την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα μεταβεί στις Καστανιές Έβρου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, όπου και θα λάβει ενημέρωση από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας και ο Ζοζέπ Μπορέλ θα πετάξουν με στρατιωτικό ελικόπτερο κατά μήκος των συνόρων για να επιθεωρήσουν την κατάσταση και ο Ευρωπαίος αξιωματούχος να διαπιστώσει από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο κ. Μπορέλ θα βρίσκεται στην Κύπρο.

Τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες του κ. Μπορέλ τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία είναι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 13 Ιουλίου.

Πηγή: madata.gr