Μπόρις Τζόνσον: Με οπαδούς τα γήπεδα στη Βρετανία από Οκτώβριο

0
77

Σε περίπου τρεις μήνες αναμένεται να επιστρέψει η Βρετανία στην κανονικότητα εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 45.204 ανθρώπους.

Ο Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Οκτώβριο τα γήπεδα θα γεμίσουν με οπαδούς, ενώ τα τοπικά συμβούλια θα μπορούν να κλείνουν ορισμένους χώρους, να αποκλείουν εξωτερικούς δημόσιους χώρους και να ακυρώνουν εκδηλώσεις.

«Αυτές οι εξουσίες θα επιτρέψουν στις τοπικές αρχές να ενεργούν πιο γρήγορα αποκρινόμενες σε εξάρσεις όπου η διάδοση είναι μεγαλύτερη» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι η κανονικότητα δεν θα επανέλθει πλήρως μέχρι τον Νοέμβριο το νωρίτερο, τα νυχτερινά κέντρα και οι παιδότοποι πρέπει να παραμείνουν κλειστοί και οι γαμήλιες δεξιώσεις περιορισμένες.

Τι θα γίνει με την τηλεργασία

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει να λέει στους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι και θα δώσει μεγαλύτερη διακριτική ευχέρεια στους εργοδότες να αποφασίζουν αν είναι ασφαλές για το προσωπικό τους να επιστρέψει στους χώρους εργασίας.

«Από την 1η Αυγούστου, θα επικαιροποιήσουμε τις συστάσεις μας για τη μετάβαση στην εργασία. Αντί η κυβέρνηση να λέει στον κόσμο να εργάζεται από το σπίτι, θα δώσουμε στους εργοδότες μεγαλύτερη διακριτική ευχέρεια και θα τους ζητήσουμε να λαμβάνουν τις αποφάσεις για το πώς το προσωπικό τους μπορεί να εργάζεται με ασφάλεια» είπε.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη πως τα προβλήματα που βιώνουν αυτή την ώρα άλλες χώρες με την πανδημία της COVID-19 δείχνουν τι μπορεί να πάει άσχημα, αν οι πολίτες δεν ακολουθούν τους κανόνες.

«Κοιτάξτε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, μπορούμε όλοι να δούμε πολύ καθαρά τι μπορεί να πάει άσχημα, αν δεν συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες, αν δεν συνεχίσουμε να κρατάμε αυτό το πράγμα υπό έλεγχο. Υπάρχουν μέρη του κόσμου όπου ο κορονοϊός εξακολουθεί να κορυφώνεται, δεν θέλουμε να το δούμε αυτό σε αυτή τη χώρα» ανέφερε.
Ενισχύεται η δημόσια υγεία

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης την ενίσχυση με 3 δισ. λίρες του χρηματοδοτούμενου από το δημόσιο συστήματος υγείας, ποσό το οποίο θα καταστεί διαθέσιμο αμέσως.

Η χρήση ιδιωτικών νοσοκομείων και προσωρινών νοσοκομείων θα επιτραπεί προκειμένου να ελαφρύνει το αυξημένο βάρος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη διάρκεια του χειμώνα.

Η χρηματοδότηση αφορά μόνο την υπηρεσία υγείας της Αγγλίας, ενώ η αύξηση της χρηματοδότησης για τη Σκοτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα καθοριστεί αργότερα.

Η κυβέρνηση θα αυξήσει επίσης την ικανότητα διενέργειας διαγνωστικών τεστ και την ευελιξία, θα ενισχύσει τα αποθέματα προστατευτικού εξοπλισμού που διαθέτει και, σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αυξημένη πίεση από άλλες εποχικές ασθένειες, θα αυξήσει και το ετήσιο πρόγραμμά της για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Πηγή: madata.gr