Χάικο Μάας: Θέλουμε να γίνει απευθείας διάλογος Τουρκίας-Ελλάδας

0
34

Συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτετρικών Χάικο Μάας που μετά την Αθήνα ταξίδεψε στην Άγκυρα στο πλαίσιο της γερμανικής διαμεσολάβησης για την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία.

“Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχουν φτάσει σε κρίσιμη καμπή. Θέλουμε να γίνει απευθείας διάλογος Τουρκίας – Ελλάδας, και να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κλίμα συνομιλιών, αλλά για να γίνει αυτό βήμα βήμα πρέπει να μειωθεί η ένταση. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το επίπεδο των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ, ούτε η Γερμανία, ούτε η Τουρκία, κανείς στην Ευρώπη. Η Γερμανία είναι έτοιμη να στηρίξει τον ελληνοτουρκικό διάλογο, υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης στην περιοχή”, ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΞ και σημείωσε:

“Ας μην ξεγελιόμαστε είναι δύσκολη κατάσταση αλλά και στην Αθήνα και στην Άγκυρα όλοι θέλουν διάλογο, κανείς δεν θέλει στρατιωτική λύση του θέματος. Πρέπει μέσα στην ΕΕ να τεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για διάλογο”.

Πηγή: madata.gr