Χάλκη: Έτσι έγινε η διάσωση από το ναυάγιο με τη διπλή παρενόχληση από τα τουρκικά σκάφη

0
60

Φωτογραφίες από την επιχείρηση του Λιμενικού ανοιχτά της Χάλκης μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες, που κινδύνευαν, δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ. 

Στις φωτογραφίες φαίνεται το σκάφος που έχει βυθιστεί. Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν τόσο σκάφη του λιμενικού αλλά και ένα Super Puma που επιχειρούσε στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των πέντε παραπλεόντων πλοίων, στο ναυάγιο με τους μετανάστες, ήταν και το φορτηγό πλοίο ALEXANDRA A με σημαία Μάλτας το οποίο είχε επιβιβάσει 19 συνολικά διασωθέντες. Ο Πλοίαρχος του παραπάνω πλοίου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αργότερα ανήκει σε τουρκική ναυτιλιακή εταιρία, αν και συμμετείχε στην επιχείρηση υπό ελληνικές οδηγίες σε διεθνή μεν ύδατα, παρέδωσε τους 19 σε τουρκική ακταιωρό, η οποία εμφανίστηκε στην περιοχή του συμβάντος. Δύο περιπολικά σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησαν τα ελληνικά επιχειρησιακά μέσα θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τα προαναφερόμενα περιπολικά σκάφη παρενόχλησαν επίσης το Super Puma με λέιζερ αλλά και μέσω ασυρμάτου. Βρίσκεστε σε περιοχή ευθύνης της Τουρκίας. Δεν έχετε δικαίωμα. Αποχωρήσετε άμεσα». Κι ενώ αυτά συνέβαιναν δια ασυρμάτου, με λέιζερ οι Τούρκοι επιχείρησαν να καταδείξουν το σημείο που έπρεπε να επιχειρήσει το ελληνικό Super Puma για τη διάσωση ανθρώπων.

 

Πηγή: madata.gr