Χαμόγελα για τον 8χρονο από την Πάτρα – Βγαίνει από την εντατική

0
41

Σε καλή κατάσταση είναι η υγεία του 8χρονου από την Πάτρα, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του 8χρονου εμφανίζει σημαντική βελτίωση και οι γιατροί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τον αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί θα βγει αύριο από τη ΜΕΘ και θα νοσηλευτεί σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική.

Στο πλευρό του είναι οι γονείς του, με τον πατέρα του, Νίκο Παπαδημητρίου, ο οποίος μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, να σημειώνει ότι όλα πήγαν καλά.

Όνειρο του 8χρονου είναι να γίνει αστροναύτης, όπως είπε στους γιατρούς του, με τον πατέρα του να λέει ότι μόλις το άκουσαν «ξετρελάθηκαν».

«Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ ο γιατρός μας που ακόμα και τώρα όταν μπαίνει στο δωμάτιο τι κάνει ο αστροναύτης ρωτάει».

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι οι δύσκολες μέρες πέρασαν, ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται.

Τι ζήτησε για τα Χριστούγεννα

Πλέον όλοι είναι αισιόδοξοι ότι ο μικρός μαχητής θα τα καταφέρει και θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του πριν από τα Χριστούγεννα και να ανοίξει το δώρο που θα του φέρει ο Άγιος Βασίλης.

Αυτό άλλωστε ήταν και η έννοια του μέσα στη ΜΕΘ. Μήπως και ανοίξουν τα υπόλοιπα επτά αδέλφια του τα δώρα χωρίς εκείνον.

Τι συνέβη

Ο 8χρονος Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και μιας και ο πατέρας του είχε κοροναϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Εκεί υποβλήθηκε σε τρία τεστ που βγήκαν αρνητικά, όμως οι γιατροί του έκαναν και τεστ αντισωμάτων που έδειξε ότι είχε νοσήσει χωρίς να εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.

Ο ιός έριξε το ανοσοποιητικό του σύστημα και εμφάνισε την πολύ σπάνια επιπλοκή του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Καβασάκι.

Τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Καβασάκι ή την ελαφρύτερη μορφή της εμφανίζουν προβλήματα εξανθήματα στο δέρμα, πυρετό, ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, καρδιακή ανεπάρκεια, χαμηλή πίεση, πόνο στην κοιλιά και διάρροιες.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κοροναϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο, η οποία προσομοιάζει με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών – Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

Πηγή: madata.gr