Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια. Η μάχη θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα

0
78

Στην εικόνα των πύρινων μετώπων στη χώρα, αλλά και στις δυνάμεις που επιχειρούν σ’ αυτά αναφέρθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση το βράδυ του Σαββάτου ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έσπευσε να επαναλάβει τα όσα είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες».

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχει περιοριστεί η φωτιά στην Αττική. Υποστήριξε ότι σήμερα συνολικά είχαμε λιγότερες εκκενώσεις οικισμών.

Υποστήριξε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η αποζημίωση των πληγέντων.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δυνάμεις από το εξωτερικό που συνδράμουν στην κατάσβεση. Όπως σημείωσε, σε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Αττικής όπου οι φωτιές είναι σε ύφεση.

Στην Εύβοια, στο νότιο τμήμα η κατάσταση είναι σταθερή ενώ στο Βόρειο πολύ δύσκολη. Εκεί επιχειρούν και δυνάμεις από την Ρουμανία, την Ουκρανία και τη Σουηδία.

Στην Ηλεία και στη Φωκίδα υπήρξε μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών και τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη υπό τον κ. Γεραπετρίτη, αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι περιοχές της Αττικής όπου οι φωτιές βρίσκονται σε ύφεση για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ενημερώνοντας για την Ηλεία και τη Φωκίδα είπε ότι: «Είχαμε μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων. Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Η κατάσταση παραμένει όμως δύσκολη».

Αναφορικά με τη φωτιά στην Πάρνηθα είπε πως: «Η άνιση μάχη αποδίδει σταδιακά μια βελτιωμένη εικόνα. Οι αναζωπυρώσεις ήταν δεκάδες αλλά αντιμετωπίστηκαν. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές».

Πηγή: madata.gr