Χαρδαλιάς: Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή – Μακριά από τοπικό lockdown στην Αττική

0
72

Είμαστε μακριά από τοπικό lockdown στην Αττική, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίαςκατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή

Στην Αττική παρακολουθούμε καθημερινά, πάμε δήμο-δήμο, περιοχή-περιοχή και αναλόγως ετοιμαζόμαστε. Απέχουμε πολύ από ένα τοπικό lockdown. Μέχρι τώρα δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο. Τα μέτρα που έχουμε πάρει φαίνεται ότι αποδίδουν. Η δεύτερη φάση είναι μέτρα σε περιοχές και μεσολαβούν και άλλα για να γίνει τοπικό lockdown είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ένα από τα πολλά μέτρα είναι και η χρήση μάσκας σε ορισμένους δήμους» αποκάλυψε.

«Σε όποια περιοχή υπάρχει έξαρση, υπάρχουν εργαλεία-μέτρα που εφαρμόζονται σταδιακά. Είναι σημαντικό ότι δεν πήγαμε σε ακραίες καταστάσεις. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει λόγος για κανέναν πανικό, αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τα ανάλογα μέτρα» είπε.

202 νέα κρούσματα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι  τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μαςέφτασαν στα 202. Από αυτά, τα εννέα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Συγκεκριμένα αναφέρει  η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Πρωταθλήτρια» πάλι στα κρούσματα η Αττική ?- Η κατανόμή των κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 202 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής. Από τα 192 εγχώρια κρούσματα, τα 29 συνδέονται με συρροές, ενώ 21 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικά

– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 86 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 4 συνδέονται με συρροές

– 16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Πηγή: madata.gr