Χαρδαλιάς: Έτσι θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα

0
19

Τον τρόπο με τον οποίο οι τουρίστες θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα αλλά και την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων,  ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τουρίστες από τις πράσινες χώρες
Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό γρήγορο τεστ από τις πράσινες χώρες και όχι με PCR, όπως ήταν μέχρι σήμερα. Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν από την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία.

Τουρίστες από τις πορτοκαλί και κόκκινες χώρες
Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα θα εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ όταν είναι κάτω των 6 ετών. Για τις πορτοκαλί χώρες, επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (με τα αναγνωρισμένα από τη χώρα μας εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.

Εξαιρούνται της πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες που είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα επτά ημερών.

Υποχρεωτικό τεστ σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του τουρισμού (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της πολιτείας για το πρώτο τεστ και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

Πηγή: madata.gr