Χαρδαλιάς για κρούσματα σε δομές Υγείας: Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τους υπεύθυνους

0
95

Συναγερμός σε ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία για κρούσματα σε δομές Υγείας σε Περιστέρι και νότια προάστια

Την διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας σε βάρος των επιστημονικά υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, αλλά και ιατρικής δομής στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε χθες το βράδυ κρούσμα κοροναϊού, με τον ασθενή μάλιστα να καταλήγει σήμερα το πρωί, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χαρδαλιάς, χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ, υπουργείο Υγείας και Πολιτική Προστασία για θετικό κρούσμα σε ιατρική δομή των νοτίων προαστίων με 300 τρόφιμους και 130 μέλη προσωπικού. Στ σημείο βρέθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ελήφθησαν δείγματα από τρόφιμους και προσωπικό, με όσα αποτελέσματα έχουν βγει μέχρι στιγμής, να είναι αρνητικά. Ωστόσο, το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε, κατέληξε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό στην Αθήνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε, ότι δεν μπορεί κανένας να παίζει με ανθρώπινες ζωές και ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο εφησυχασμός και μάλιστα από επαγγελματίες υγείας.

Πηγή: madata.gr