Χαρδαλιάς: Νέες διευκρινίσεις για την Κοζάνη – Ηχηρό καμπανάκι για τα Γιάννενα

0
62

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τον εφιαλτικό αριθμό των 508  νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, που αποτελεί και την χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ενημέρωσε πως από τα 508 νέα κρούσματα του 24ώρου, τα 227 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 63 καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε επιμέρους στοιχεία της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, τα οποία προκαλούν ανησυχία, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των διασωληνωμένων, που παραμένει υψηλός, αλλά και τα στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας.

“Κάποια σημάδια σταθεροποίησης” υπάρχουν για την Αττική όπως είπε ο καθηγητής, ωστόσο το… καμπανάκι εξακολουθεί να “ηχεί”, καθώς όπως είπε η επιδημία είναι σε σημείο ανοδικής καμπύλης και με την αύξηση της θερμοκρασίας θα αυξηθεί και η μεταδοτικότητα.

Ο Χαρδαλιάς για την Κοζάνη με νέες διευκρινίσεις

Ακολούθως, ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο αναφέροντας κάποια στοιχεία σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, στέλνοντας το μήνυμα πως ακριβώς τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.

Τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι σταθερή, αλλά με μεγάλη πίεση και στην Ελλάδα παρά την σταθεροποίηση η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, συνέχισε και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Κοζάνη ήταν η πρώτη περιοχή που έγινε… κόκκινη. “Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες”, συμπλήρωσε, αναλύοντας τις δράσεις του ΕΟΔΥ γύρω από τα τεστ και τα δεδομένα για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, ενώ υπενθύμισε και όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Κοζάνη (σ.σ. διαβάστε τα αναλυτικά εδώ).

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε διευκρινίσεις για την Κοζάνη, τονίζοντας πως αναστέλλονται τα μαθήματα οδήγησης, θα παραμείνουν ανοιχτές όλες οι επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοιχτές στην πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ στο επίπεδο συναγερμού 4 (σ.σ. στο οποίο βρίσκεται πλέον η περιοχή) απαγορεύεται η μετακίνηση παραγωγών λαϊκών αγορών από την Κοζάνη σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Όσοι μένουν στην Κοζάνη και εργάζονται αλλού, μπορούν να μετακινούνται με βεβαίωση και μόνο για τις ώρες της εργασίας τους, ενώ επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό μόνο για σπουδές ή για λόγους υγείας. Τέλος, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς την Κοζάνη για γάμους, κηδείες ή μνημόσυνα.

Καμπανάκι για τα Γιάννενα!

Στην συνέχεια τόνισε πως αύριο, Σάββατο 17.10.2020, θα μεταβεί στην Κοζάνη για συσκέψεις με τις αρμόδιες αρχές, ενώ στην συνέχεια θα μεταβεί και στα Γιάννενα, “όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη γι’ αυτό πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων”.

Έτσι, ο Νίκος Χαρδαλιάς χτύπησε καμπανάκι και για τα Γιάννενα…

newsit

Πηγή: madata.gr