Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown

0
32

Στο ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα. «Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη» συμπλήρωσε.

 Οι εμβολιασμένοι ανακτούν σταδιακά την κανονικότητά τους

«Οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Ας μην αφήσουμε αυτό το καλοκαίρι να περάσει ανεκμετάλλευτο. Ας εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό όσοι ακόμα το σκέφτονται, ώστε να περάσουμε στο φθινόπωρο όσο πιο προστατευόμενοι και ενωμένοι γίνεται απέναντι στον ιό” κατέληξε.

Πηγή: madata.gr