Χαρδαλιάς: Την Πρωτομαγιά ισχύουν τα μέτρα – Σε καραντίνα 121 επαφές στην κλινική του Περιστερίου

0
98

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου, επανέλαβε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις του και την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης ενόψει του σαββατοκύριακου, αλλά και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Όπως είπε, κατανοεί, ότι οι αργίες σε συνδυασμό με την καλοκαιρία που αναμένεται να επικρατήσει, θα κάνει τους πολίτες να θέλουν να βγουν έξω, τονίζοντας ότι απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση, για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 4 Μαΐου.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά, γεγονός που μας επιτρέπει να συζητάμε για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να συνεχίσουν τα πράγματα να εκτυλίσσονται θετικά, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι τη 10η Μαΐου.

Σε σχέση με την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου διαπιστώθηκαν 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενημέρωσε ότι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα. Επίσης, 39 συνεργαζόμενοι με την κλινική ιδιώτες γιατροί τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όσον αφορά την ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια, όπου διαπιστώθηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά.

Πηγή: madata.gr