Χαρδαλιάς: Βαρύτατες κυρώσεις για εργαζόμενους και εργοδότες που παραβιάζουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας

0
140

Καθημερινά επιβάλλονται εκατοντάδες πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και μέχρι τώρα, έχουν βεβαιωθεί 24.757 παραβάσεις.

Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό τα τελευταία 24ωρα, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο τη καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Αυτό αφορά τις μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις εργοδότη σε άτομα που δεν απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή έχουν τεθεί σε παύση, λόγω κορωνοϊού.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρόστιμο θα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό».

«Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, στον εργοδότη θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί ανασφάλιστων εργαζομένων, δηλαδή 10.500 ευρώ. Και στον φέροντα τη βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου Α που έχουν χορηγήσει. «Εντός των επομένων 24 ωρών να αποσύρουν όσες βεβαιώσεις έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανασταλεί», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε σε εργαζόμενους σε αστικά κέντρα που έχουν μόνιμη κατοικία σε άλλους νομούς.

«Να γνωρίζουν ότι κάνοντας τη χρήση της αδείας τους και μετακινούμενοι προς τη μόνιμη κατοικία στα χωριά τους για τις ημέρες του Πάσχα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους. Η βεβαίωση αφορά μόνο τις μετακινήσεις εντός νομού εργασίας και μόνο για τις ώρες εργασίας. Άρα, να γνωρίζουν, όσοι επιλέξουν να φύγουν, ότι με δική τους ευθύνη θα μείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πληροφορίες: Lifo

Πηγή: madata.gr