Χατζηδάκης για Τουρκία: Η μεγαλομανία και η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος

0
63

Ειρήνη θέλουμε αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όσο υπάρχουν προκλήσεις δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις με την Τουρκία.

“Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις. Είναι έξι λέξεις, όχι παραπάνω. Αυτή είναι η γραμμή μας. Η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα γραφής”, σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχολιάζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου – Οκτάι, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι πέρα από τις φωνές και τις προκλήσεις, κάποια στιγμή η Τουρκία θα λάβει σοβαρά υπόψη της τα μηνύματα που στέλνει η διεθνής κοινότητα και σημείωσε ότι αυτή η Τουρκία «είναι απομονωμένη, είναι μια παραφωνία και έχει μια αναχρονιστική πολιτική που παραπέμπει στον 19ο αιώνα»

«Αν δεν το καταλάβει, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποφασιστικότητας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η μεγαλομανία και η αλαζονεία από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι κακός σύμβουλος, κυρίως για τους ίδιους».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος ανέφερε ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πως «εκεί για να κάνουν το καθήκον τους, αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό».

http://www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr