Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες η φωτιά στο Λαύριο

0
55

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Λαυρίου.

Για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση, καθώς και κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε και κατασκήνωση, με τους υπεύθυνους να συγκεντρώνουν τα -περίπου 600 στον αριθμό- παιδιά στην παραλία. Λίγη ώρα αργότερα, τελικά, τα παιδιά επέστρεψαν στην κατασκήνωση, καθώς η φωτιά δεν απειλούσε τις εγκαταστάσεις.

Στην περιοχή βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα – Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά το μεσημέρι.

Μάλιστα, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες / Φωτογραφία: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Σημειώνεται ακόμη ότι η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου. Συγκεκριμένα, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Λαύριο-Αττικής διενεργούνται οι κάτωθι εκτροπές:

• Επί της Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου προς την πόλη του Λαυρίου,
• Επί της Λ Σουνίου από το ύψος της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο,
• Επί της Λ. Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίου Γερασίμου προς τον οικισμό Αγίου Γερασίμου,
• Επί της οδού Αγίας Παρασκευής από το ύψος της Λ. Σουνίου(Ταβέρνα Συρτάκι)
• Επί της Λ. Σουνίου χ/θ 71 αναστροφή οχημάτων προς Πάλαια Φώκια,
• Επί της Λ. Αθηνών- Σουνίου από το ύψος της Λ. Λεγρενών αναστροφή των οχημάτων προς Παλαιά Φώκια,
• Επί της Εισόδου Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου (Καμάριζης και Χάος) 16-7-2020
• Επί της Λ. Καμαρίζης από το ύψος Μεγάλα Πεύκα(Οικισμός Αγίου Κωσταντίνου).
• Επί της Εισόδου Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου(Λ. Καμαρίζης) στο ύψος της Εκκλησίας Αγίας Ειρήνης(περιοχή Συντερίνα).

Πηγή: madata.gr