Χωρίς ρεύμα Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος από το βράδυ της Κυριακής

0
37

Το κρύο έντονο και η χιονόπτωση πυκνή και μέσα σε αυτό το χειμωνιάτικο σκηνικό τα νησιά των Σποράδων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από εχθές Κυριακή
Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από αργά χθες την νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή, που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και που αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του δικτύου στο Πήλιο, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, που άφησαν  τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων χωρίς ηλεκτροδότηση.

Το έργο αποκατάστασης είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Πηγή: madata.gr