Χρεωστική κάρτα ετοιμάζει η Google – Πώς θα λειτουργεί από το κινητό

0
118

Την στροφή της Google, της θυγατρικής της Alphabet, στον κλάδο του fintech μέσω της έκδοσης χρεωστικών καρτών, αναφέρει δημοσίευμα του Tech Crunch.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κολοσσός της αναζήτησης ετοιμάζεται να λανσάρει co-branded χρεωστικές κάρτες (φυσικές και ψηφιακές) σε συνεργασία με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Citi και Stanford Federal Credit Union. Ωστόσο όπως εξηγεί η μελλοντική συνεργασία και με άλλες εταιρείες του κλάδου είναι βέβαιη.

Οι κάρτες, ψηφιακές ή φυσικές, θα συνδέονται με μια εφαρμογή την οποία θα κατεβάζει ο χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο και μέσω της οποίας θα μπορεί να ελέγχει τα έξοδά του και τους λογαριασμούς τους, υπηρεσίες δηλαδή αντίστοιχες με αυτές που λάνσαρε τον προηγούμενο χρόνο η Apple όταν ανακοίνωσε την Apple Card. Κατ επέκταση, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές μέσω της φυσικής κάρτας, μέσω της ψηφιακής κάρτας online ή και μέσω του smartphone τους.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου μάλιστα, οι πληροφορίες έρχονται από δύο πηγές προσκείμενες στην εταιρεία και συνοδεύονται κι από οπτικό υλικό, δηλαδή φωτογραφίες της «υπό κατασκευή» κάρτα της Google. Η έκδοση μιας τέτοιου τύπου κάρτας θα βοηθούσε σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Tech Crunch, την Google να αναπτύξει κι άλλο την εφαρμογή Google Pay και να διευρύνει το μερίδιό της σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Να υπενθυμίσουμε ότι προς το παρόν, το Google Pay επιτρέπει μόνο διαδικτυακές και peer to peer πληρωμές συνδέοντας σε αυτό μια παραδοσιακή χρεωστική κάρτα.

topontiki

Πηγή: madata.gr