Χριστός Ανέστη! Πάσχα σημαίνει έξοδος. Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε

0
71

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Χριστός Ανέστη! Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας. Το μεγάλο γεγονός της νίκης της ζωής επί του θανάτου με την Ανάσταση του Χριστού, είναι ο θρίαμβος της ζωής και η συντριβή όσων επιβουλεύονται την αλήθεια και προσπαθούν να επιβάλλουν το σκότος.

Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.

Η Ανάσταση είναι μήνυμα υπέρβασης, χαράς και συλλογικότητας. Είναι ελπίδα, όνειρο και όραμα μαζί. 

Είναι λέξη διαχρονική, μεστή δυναμικής. Είναι μήνυμα που απευθύνεται σε όλους, ανεξαιρέτως χρώματος, λαλιάς και καταγωγής.

Είναι λέξη από τη δική μας την κουλτούρα, της ανοχής και της αντοχής, της σοφίας και της ποίησης, της τραγωδίας και του γέλιου, της χαράς. 

Τόσα χρόνια Γολγοθάς μέσα στην κρίση για την χώρα αυτη και τους πολίτες της, μετά ο κορονοϊός και τώρα η συνέπειες του γειτονικού πολέμου

Και πάνω που βλέπαμε το φως στο τούνελ και στο τέλος του Γολγοθά που ανεβαίνουμε, ήρθε και άλλο ένα ιδιαίτερο Πάσχα της ακρίβειας, της νέας δοκιμασίας, των νέων προκλήσεων.

όπου η πανδημία, για τρίτο συνεχόμενο Πάσχα επιμένει και αφαιρεί ζωές, η ακρίβεια μεγαλώνει και τραυματίζει ζωές και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο καθώς ο  πόλεμος έχει χτυπήσει και πάλι την πόρτα της Ευρώπης.

Ας ευχηθούμε σε όλους μας καλή ψυχική ανάσταση!

Να ανοίξουμε χώρο στο Φως με το κουράγιο, την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα, την αγάπη.

Ας αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας στην θλίψη και ας πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το προσωπικό μας και γιατί όχι και ένα συλλογικό θαύμα!

“Ας μετακυλήσουμε την πλάκα του φόβου από τις καρδιές μας” για να φανεί και πάλι κενός ο τάφος και να αναδειχθεί η ζωή ελεύθερη από την θλίψη και την απελπισία».

“Η καθημερινότητά μας βιώνει συνεχώς την προσπάθεια του κακού να δηλητηριάζει τη ζωή μας και να πληγώνει την ελπίδα μας. Όμως Χριστός Ανέστη.”

Δεν πρέπει να αφήσουμε  τις συνθήκες να σκοτώσουν και την ελπίδα μας …

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Και το ρίσκο που πρέπει λελογισµένα να αναληφθεί, για να µην «είν’ η προσπάθειές µας, των συφοριασµένων· … / Κοµµάτι κατορθώνουµε· κοµµάτι / παίρνουµ’ επάνω µας· κι αρχίζουµε / νάχουµε θάρρος και καλές ελπίδες», που έγραψε και ο µεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής µας. 

Χρόνια πολλά σε όλους και “Αληθώς Ανέστη” …

Τις καλύτερες ευχές μας από όλους εμάς στο madata.gr

Πηγή: madata.gr