Χριστούγεννα με sms: Σενάριο για κωδικό 7 στις μετακινήσεις για ψώνια

0
53

Με φόντο την παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων και μάλιστα ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά δύο σενάρια για το νέο άνοιγμα των καταστημάτων:

– Το πρώτο σενάριο είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμη κωδικός. Για παράδειγμα η αποστολή sms με κωδικό 7 ώστε να επιτρέπεται η μετακίνηση σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου, ή για παραλαβή προϊόντων από αυτό.

– Το δεύτερο σενάριο είναι με την σταδιακή άρση του lockdown να καταργηθεί η αποστολή sms και η αγορά να κινηθεί με τους περιορισμούς που ισχύσουν ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σκέψεις για γιορτές με απαγόρευση κυκλοφορίας

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές προσανατολίζονται για επαναλειτουργία των καταστημάτων εποχικών ειδών αλλά και των πολυκαταστημάτων περίπου στις 14 Δεκεμβρίου. Άγνωστο παραμένει το πως και αν θα ξανανοίξει η εστίαση.

Για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξετάζεται και πάλι το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις να γίνονται με sms στο 13033 αλλά και να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χριστούγεννα με sms: Σενάριο για κωδικό 7 στις μετακινήσεις – Με αυτόν θα γίνονται οι αγορές των εορτών

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία από νομό σε νομό, ενώ θα παραμείνει ο περιορισμός των συναθροίσεων στα εννέα άτομα και φυσικά δεν θα γίνουν ρεβεγιόν σε καταστήματα και ξενοδοχεία.

Παράλληλα, οι εκδρομείς θα πρέπει να ξεχάσουν τις εξορμήσεις σε χειμερινά θέρετρα και χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.

Στέλιος Πέτσας: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση θα δει την επόμενη εβδομάδα τα εναλλακτικά σενάρια για να προχωρήσει η σταδιακή άρση του lockdown.

“Μέσα σε αυτή είναι και τα σχολεία αλλά δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Προέχει η τήρηση των μέτρων”, είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δήλωσε επίσης πως “όποιος βιάζεται σκοντάφτει”, σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει η υποχρέωση των μετακινήσεων με sms. Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εφαρμογής μοντέλου “ακορντεόν” στα μέτρα, και αν είμαστε έτοιμοι για εμβολιασμό από το Δεκέμβριο.

“Θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί. Μην προτρέχουμε”, δήλωσε ενώ ανέφερε πως σήμερα είμαστε στην ευτυχή συγκυρία πολλές εταιρείες να προχωρούν με ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

thetoc, star

Πηγή: madata.gr