Δανία: Διακόπτει προσωρινά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca

0
52

Η Δανία ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αιτία είναι τα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα που βρέθηκαν σε ορισμένα άτομα.

Η Δανία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά το εμβόλιο της AstraZeneca για 14 μέρες για να δει αν συνδέονται κάποια περιστατικά θρομβώσεων με το εμβόλιο. Ήδη η Αυστρία είχε διακόψει από χθες, ενώ άλλες πέντε χώρες, και συγκεκριμένα οι Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία και Λουξεμβούργο, έχουν διακόψει μια συγκεκριμένη παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca.

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων λέει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι ο εμβολιασμός είχε αυτές τις συνέπειες, που δεν αναφέρονται στις παρενέργειες του εμβολίου.

Σήμερα αναμένουμε να εγκριθεί και το εμβόλιο της Johnson & Johnson από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ σύμφωνα με τους New York Times οι ρυθμοί του εμβολιασμού στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα αργοί.

Αν και η έγκριση του νέου εμβολίου προχωράει, υπάρχει ανησυχία στην Κομισιόν, καθώς ήδη η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ίσως να μην μπορεί να πετύχει τον στόχο των 55 εκατομμυρίων εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στο δημοσίευμα των New York Times που αναφέρεται στο πόσο αργοί είναι οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόλις 6,5% εμβολιασμούς της μίας δόσης, το Ισραήλ 58%, η Βρετανία 33%, και οι Αμερικανοί 19%.

Πηγή: madata.gr