Δείτε live streaming το Ράλι Ακρόπολις από το κέντρο της Αθήνας

0
142

Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει – Σημαντική η σύνδεσή του με την οδική ασφάλεια

Το Ράλι Ακρόπολις διεξάγεται ξανά στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια και σηματοδοτεί την επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) για το 2021.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία και μία ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που θα προσφέρει μοναδικές εικόνες από την ελληνική πρωτεύουσα.

Δείτε live με την υπερειδική του EKO Rally Acropolis στο Σύνταγμα:

Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το φέραμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία. Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση».

 Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Είναι πολύ καλή η οργάνωση, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τον αθλητισμό και τους συμπατριώτες μας που έχουν πάθος με το αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως με συνεργασία, συνεκτικότητα και όραμα θα καταφέρουμε πολλά, ώστε να έχουμε και άλλες τέτοιες διορεγανώσεις στην Ελλάδα στο μέλλον». 

Από τις 16:30 ξεκίνησε η αναγνώριση της υπερειδικής COSMOTE 5G Athens Stage από τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, ενώ από τις 17:00 μαι μετά άρχισαν να μαζεύονται στη Διονυσίου Αεροπαγίτου για την επίσημη έναρξη.

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, ενώ στις 18:00 αναμένεται να περάσει το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο από το Σύνταγμα.

«Θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της Ελλάδας, είναι ενα ωραίο θέαμα» είπε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στον χώρο της εκκίνησης.  Εκεί, βρέθηκαν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Στην εξέδρα των επισήμων στο Σύνταγμα, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του αγωνιστικού σώματος της FIA, Ζαν Τοντ

 Οι πρωταγωνιστές

Στα 48 πληρώματα που ξεκίνησαν τον θρυλικό αγώνα περιλαμβάνονται οι εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford όλοι οι διεκδικητές των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες WRC2 και WRC3, καθώς και πολλά ελληνικά πληρώματα στην τελευταία κατηγορία.

Πηγή: madata.gr