Δέκα χρόνια κάθειρξη στον προπονητή τζούντο που ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

0
17

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν. Η κατάσταση της Όλγας αποδεικνύει την πρόθεσή του να την σκοτώσει.

«Δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του. Χτυπάει ανελέητα. Ανελέητα. Δεν άφησε σημείο του σώματός της χωρίς να το χτυπήσει….

Δέκα χρόνια στη φυλακή, χωρίς αναστολή, στον 46χρονο δάσκαλο πολεμικών τεχνών που ξυλοκόπησε σε τέτοιο βαθμό την πρώην σύντροφό του, που παρ’ ολίγο να τη σκοτώσει.

Η γυναίκα, μητέρα ενός νεαρού η οποία σώθηκε από θαύμα, τραβάει τον δικό της Γολγοθά 14 μήνες τώρα. Καθηλωμένη, ανήμπορη.

«Είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί, έχει τραύματα σαν από τροχαίο», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Λουκάς Προυσανίδης.

10 χρόνια φυλάκιση
Το δικαστήριο αποφάσισε ο 46χρονος να καταδικαστεί και να του επιβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή ποινή που προβλέπει ο νόμος, 10 χρόνια στη φυλακή, χωρίς αναστολή, μια πράξη που την έκανε εν γνώσει του, με τον εισαγγελέα να είναι καταπέλτης στην αγόρευσή του.

«Δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του. Χτυπάει ανελέητα. Ανελέητα. Δεν άφησε σημείο του σώματός της χωρίς να το χτυπήσει. Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο».

Για τους γονείς της Όλγας όμως, τα 10 χρόνια δεν είναι αρκετά. Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο για το παιδί τους.

«Τι καταδικάστηκε; Πολλά χρόνια έφαγε… Έχουμε ωραίο κράτος. Έχουμε δικαιοσύνη. Σωστά τα 10 χρόνια; Ζήτησε συγγνώμη. Και τι μ’ αυτό; Δε θα το ξανακάνει; Γιατί; Η πρώτη φορά ήταν που το έκανε; Τις άλλες γυναίκες του; Δεν έχει κάνει και λίγα», λέει η μητέρα της.

Το δράμα της Όλγας
Ο 47χρονος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ όταν η Όλγα του ανακοίνωσε ότι είχε προχωρήσει στη ζωή της και εκείνος τυφλώθηκε από τον θυμό.

«Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό απ’ τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω, την βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα ‘Όλγα, Όλγα’. Δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της, δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 και βγήκε τηλεφωνητής. Πήρα τότε αμέσως την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο».

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν. Η κατάσταση της Όλγας αποδεικνύει την πρόθεσή του να την σκοτώσει.

«Είπε ότι της έδωσε μόνο δύο χαστούκια; Με δυο χαστούκια έπαθε αυτό που έπαθε; Είναι δυνατόν; Ούτε μιλάει, ούτε να εξυπηρετηθεί, ούτε τίποτα. Δεν μπορεί να περπατήσει. Καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται πράγματα, αλλά τι να το κάνω;», λέει η μητέρα της άτυχης γυναίκας.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολλή δύσκολη, δράμα. Η Όλγα είναι σε άσχημη κατάσταση, δε μιλάει, δεν μπορεί να σηκωθεί. Μόνο ο θεός ξέρει πότε θα γίνει καλά», είπε ο πατέρας της.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανένα ελαφρυντικό, παρά μόνον της καλής διαγωγής του 47χρονου στη φυλακή, ενώ δε δέχτηκε ούτε τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση.

megatv.com

Πηγή: madata.gr