Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

0
44

Ξυλοδαρμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, απειλές και συμπεριφορές ανεπίτρεπτες. Οι νέες καταγγελίες για πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη προκαλούν αίσθηση.

Εννέα γυναίκες κι ένας άντρας, όλοι ηθοποιοί, μιλούν ανοιχτά και με ονόματα για τα όσα έζησαν κοντά του.

Στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχουν γίνει εναντίον του έξι καταγγελίες από γυναίκες ηθοποιούς, με τις τέσσερις να κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση και τις υπόλοιπες δύο για εργασιακό εκφοβισμό.

Ο ηθοποιός που τον κατήγγειλε περιέγραψε τα όσα έζησε επί δύο χρόνια στο θέατρο από τη συνεργασία μαζί του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του πρότεινε έναν μικρό ρόλο στην παράσταση που θα ανέβαζε εκείνη την χρονιά. Τον ενημέρωσε μάλιστα ότι θα τρώει ξύλο και η αμοιβή του θα έφτανε τα 480 εύρω τον μήνα.

«Το ξύλο δεν ήταν θεατρικό, αλλά κανονικότατο».

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, ο πελάτης του πήγε δύο φορές στα επείγοντα του νοσοκομείου και η διάγνωση ήταν θλάση και φλεγμονή.

Η κακή οικονομική κατάσταση του ηθοποιού, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Γεραρής, δικηγόρος του, τον ανάγκαζε να παραμένει και να υπομένει. Στο τέλος της δεύτερης σεζόν όμως, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.

«Τόλμησε να πει ο άνθρωπος ‘αυτό δε θα περάσει έτσι’ και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον πλάκωσε στο ξύλο».

Τα όσα συνέβαιναν στην αθέατη όψη του θεάτρου ήταν από τότε κεντρικό θέμα στις συζητήσεις ηθοποιών. Τα στόματά τους όμως, έμεναν κλειστά για χρόνια.

Όλα αυτά, την ώρα που ακόμα δύο γυναίκες είναι έτοιμες να καταγγείλουν τόσο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όσο και στη δικαιοσύνη τις δικές τους σοκαριστικές εμπειρίες από συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στους δικηγόρους τους, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποπειράθηκε να τις βιάσει.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν έχουν παραγραφεί, καθώς διαπράχθηκαν την τελευταία πενταετία.

mega.com

Πηγή: madata.gr