Δεν νιώθεις καλά Βλαντ; Ο Πούτιν δείχνει ασταθής και φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του

0
66

Δεν νιώθεις καλά Βλαντ; αναφέρει το δημοσίευμα της Dailymail, σχολιάζοντας τα πλάνα από την εκκλησία, όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρευρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργεία. Στο βίντεο και τις φωτογραφίες ο Ρώσος πρόεδρος δείχνει ασταθής, δαγκώνει τα χείλη και φαίνεται ταραγμένος, καθώς οι φήμες για την υγεία του αυξάνονται και ο πόλεμος συνεχίζει να πηγαίνει άσχημα.

Ο Πούτιν φαινόταν αδύναμος και ασταθής στα πλάνα που υποτίθεται ότι ήταν από μια μεταμεσονύκτια λειτουργία για το Ορθόδοξο Πάσχα. Δάγκωνε τα χείλη του καθώς στεκόταν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος της Μόσχας δίπλα στον δήμαρχο της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.
 
Η ξηροστομία μπορεί να είναι σύμπτωμα της νόσου του Πάρκινσον αναφέρει το δημοσίευμα. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δει φήμες να κυκλοφορούν γύρω από τη σωματική και ψυχική του κατάσταση, αφού εμφανίστηκαν πλάνα που τον δείχνουν να κρατά το τραπέζι μπροστά του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με ένα από τα ανώτερα στελέχη του. Ο 69χρονος εθεάθη να πιάνει το τραπέζι και να χτυπά το πόδι του μανιωδώς, προκαλώντας τις φήμες για ψυχική του επιδείνωση.

Οι παρατηρητές είπαν ότι οι κινήσεις του Πούτιν είναι συνεπείς με κάποιον που πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, η οποία προκαλεί τρόμο, αργή κίνηση και δυσκαμψία.

Οι ανατολικές ορθόδοξες εκκλησίες τηρούν το αρχαίο Ιουλιανό ημερολόγιο, και έτσι η Ρωσία γιορτάζει το Ορθόδοξο Πάσχα στις 24 Απριλίου, αργότερα από την ημερομηνία του Ρωμαιοκαθολικού ημερολογίου για το Πάσχα.

Ο Πούτιν εμφανίστηκε πρόσφατα στη ρωσική τηλεόραση να δίνει εντολή στα στρατεύματα στην Ουκρανία να αποκλείσουν το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, όπου περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί αντιστέκονται στον έλεγχο του Κρεμλίνου στην πόλη.

«Ένας ικανός πρόεδρος δεν θα χρειαζόταν να στηρίζεται με ένα χέρι και δεν θα είχε πρόβλημα να κρατήσει και τα δύο πόδια πατημένα στο έδαφος», είπε ο καθηγητής Erik Bucy, ειδικός στη γλώσσα του σώματος από το Texas Tech University.

“Η κακή στάση του σώματος του Ρώσου ηγέτη και το φαινομενικά φουσκωμένο πρόσωπο και ο λαιμός του πυροδότησε εικασίες. Τα πόδια του Πούτιν φάνηκαν επίσης αρκετά λεπτά, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να υποφέρει από απώλεια βάρους ή μυϊκή απώλεια”, είπε ο καθηγητής Bucy.

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι άρρωστος και η πιο πειστική διάγνωση είναι ότι έχει πρώιμο Πάρκινσον», είπε ο πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης για την άμυνα και το ΝΑΤΟ, καθηγητής Gwythian Prins, εμφανιζόμενος στο Good Morning Britain.

«Τυχαίνει να ζω με έναν κλινικό νευρολόγο ψυχολόγο, τη σύζυγό μου που έχει περάσει 30 χρόνια ασχολούμενη με ανθρώπους που είχαν εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου» υπογράμμισε.

Είπε ότι τα άτομα που ζουν με τη νόσο του Πάρκινσον συχνά δείχνουν «να σκέφτονται τα πάντα ή τίποτα», εμποδίζοντάς τους να λαμβάνουν πληροφορίες ορθολογικά.

Πηγή: madata.gr