Δεν βάζουν μυαλό: Συνεχίζουν να τρώνε νυχτερίδες, σαύρες, γάτες και σκυλιά

0
130

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις διατροφικές συνήθειες των Κινέζων, οι οποίες δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον τρόπο μετάδοσης του κορωναϊού, δημοσίευσε προ ημερών η Daily Mail.

Δύο ανταποκρίσεις, από ισάριθμες αγορές σε δύο πόλεις της νότιας Κίνας, αποκαλύπτουν και πάλι τις ίδιες αποκρουστικές εικόνες:

Γάτες, σκύλοι, και άλλα κατοικίδια ή άγρια ζώα βρίσκονται και πάλι στα παζάρια προς ελεύθερη αγορά.

Πηγή που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει: «Οι αγορές λειτουργούν ξανά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκαναν και πριν από τον κορωναϊό, παρότι οι νυχτερίδες έχουν συνδεθεί με την πανδημία».

Τρομοκρατημένα σκυλιά και γάτες στοιβαγμένες σε βρώμικα κλουβιά. Νυχτερίδες και σκορπιοί που πωλούνται σαν παραδοσιακά γιατροσόφια.

Σφαγμένα κουνέλια και πάπιες, γδαρμένα το ένα δίπλα στο άλλο στο πάτωμα, ένα πέτρινο πάτωμα  καλυμμένο με αίμα, ακαθαρσίες και απομεινάρια των ζώων είναι η εικόνα στην αγορά της Γκουϊλίν στην νοτιοδυτική Κίνα.

Σε μία άλλη αγορά, της νότιας Κίνας, στην πόλη Ντονγκουάν τα κλουβιά με διάφορα είδη δυστυχισμένων ζώων, είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Εκεί, ένας άλλος ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας κατέγραψε ακόμη και διαφημιστική πινακίδα που διαλαλούσε τη πραμάτεια της: Νυχτερίδες, σκορπιούς , σαύρες και άλλα …εδώδιμα και αποικιακά.

Η αγορά του Γκουϊλίν ήταν γεμάτη, την περασμένη εβδομάδα, με πελάτες. Η προσφορά ήταν φρέσκος σκύλος και γάτες, που θεωρούνται ένα παραδοσιακό «ζεστό» χειμωνιάτικο πιάτο….

Ο ανταποκριτής που επισκέφθηκε την πόλη Ντονγκουάν ανέφερε: «Η μόνη διαφορά με ό,τι συνέβαινε πριν, είναι ότι διάφοροι σεκιουριτάδες προσπαθούν να σταματήσουν όποιον προσπαθεί να τραβήξει μία φωτογραφία, κάτι που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να δεις στο παρελθόν».

Τα πρώτα κρούσματα κορωναϊού εμφανίστηκαν στην αγορά της Γουχάν θυμίζει η βρετανική αλλά το ξέσπασμα κρατήθηκε μυστικό από τις αρχές για εβδομάδες, προσθέτει, ενώ όσοι το κατήγγειλαν εξαναγκάσθηκαν σε σιωπή.

Συμπεριλαμβανομένου ενός 33χρονου γιατρού, του Λι Γουενλιάνγκ, ο οποίος αργότερα πέθανε από τον κορωναϊό

Πηγή: madata.gr