Δεν υπάρχει εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές

0
21

Ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με ορισμένους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εισήγηση από την Επιτροπή να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών .

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου  υπενθύμισε ότι  από την στιγμή που άρχισαν να  λειτουργούν τα σχολεία ” υπήρχαν συζητήσεις , φόβοι και ανησυχίες ό,τι θα κλείσουν σε 10 μέρες σε 20 ημέρες, σε 1 μήνα, σε 2 μήνες.  Τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων  ξεκίνησε να λειτουργεί  η δια ζώσης εκπαίδευση λειτούργησαν πάρα πολύ αποτελεσματικά.  Έχουμε μείωση των κρουσμάτων σε ό,τι αφορά τα σχολεία. Ήταν απολύτως προστατευμένοι οι μαθητές με την  έννοια ότι υπήρχε η δυνατότητα του πολύ συχνού testing και με βάση αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα των σχολείων μετά την εορταστική περίοδο”.

” Δεν υπάρχει καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή ,καμία  μια εισήγηση στην Επιτροπή αυτή τη στιγμή για πιθανή μετάθεση λειτουργίας του σχολείου”, επανέλαβε.

Πηγή: madata.gr