Δεν υπάρχει άνθρωπος ικανοποιημένος με όσα ισχύουν σήμερα στις διαδηλώσεις

0
41

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έρχεται να κατοχυρώσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Δεν υπάρχει ούτε μία σειρά στο νομοσχέδιο η οποία να εμποδίζει αυτό το δικαίωμα είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ομιλία του στη Βουλή προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να είναι ικανοποιημένος με όσα ισχύουν σήμερα. 

Οκ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ανοικτός για αλλαγές οι οποίες μπορούν να κάνουν το νομοσχέδιο πιο λειτουργικό  ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπάρχουν εγγυήσεις ώστε να κατοχυρώνεται το δικαίωμα: “ Αν δεν πάρει άδεια από την αστυνομία , μπορεί  να πάρει προσωρινή διαταγή χωρίς να έχει υπάρξει αίτηση ακύρωσης . Πάει και παίρνει προσωρινή διαταγή και αυτό κάνει μια ώρα. Στη διάλυση θα  είναι παρών ο εισαγγελέας. Δεν το κάνει μόνη της η αστυνομική αρχή” τόνισε ο Υπουργός.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη στη μομφή της αντιπολίτευσης περί επαναφοράς χουντικών ρυθμίσεων : 

Η Ελλάδα επί 45 χρόνια ουδέποτε ψήφισε νόμο που ρυθμίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι Αυτοί που ρίχνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα χρησιμοποίησαν τον χουντικό νόμο για να διαλύσουν συγκεντρώσεις νόμιμες που ζήτησαν μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Κι έρχονται αυτοί και μιλούν για χούντα”. 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε εκτενή αναφορά και στις καταστροφές των μπαχαλάκηδων. Υποστήριξε ότι ο νόμος έρχεται για να αποτρέψει μπαχαλάκηδες να παρεισφρύουν στις πορείες και σε έντονο ύφος είπε: “Ο πρώτος λόγος που φέρνουμε το νομοσχέδιο είναι ότι απαιτείται ρύθμιση για να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνικοοικονομική ζωή. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον φέρνουμε το νομοσχέδιο είναι ότι ορισμένες συγκεντρώσεις καταλήγουν σε καταστροφές και σε τραγωδίες. Από την απώλεια ζωής μέχρι την απώλεια περιουσιών. Τα προηγούμενα δέκα χρόνια κάηκαν δεκάδες λεωφορεία του ΟΑΣΑ τα οποία κάνουν 100.000 το ένα. ποιος πλήρωσε αυτές τις ζημιές; Μήπως φυλακίστηκαν αυτοί που τα έκαναν; Μήπως κάποιος τρίτος συγγενής των δραστών πήγε και τα πλήρωσε;  Ποιος πλήρωνε τα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό; Τελικά ο Έλληνας πολίτης, τα κορόιδα πλήρωναν και κανένας άλλος”.

Πηγή: madata.gr