Διάλειμμα χωρίς μάσκας στα σχολεία – Πόσο επικίνδυνο είναι. Τι λέει ο Σύψας

0
52

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στη αξιοποίησή της μάσκας από τα παιδιά και το αν είναι επικίνδυνη το διάλειμμα από τη χρήση της. Πότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε.

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς θα ηχήσει στις 14 Σεπτέμβρη, με τα παιδιά να είναι υποχρεωμένα να φοράνε μάσκα κατά την παρουσία τους στις αίθουσες. Σε αντίθετη περίπτωση δε δύνανται να παρακολουθήσουν και παίρνουν απουσία. Πολλοί είναι οι γονείς που αμφισβητούν την ασφάλεια χρήσης μάσκας για την υγεία των παιδιών τους.

Ωστόσο, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ήταν καθησυχαστικός επαναλαμβάνοντας το μήνυμα των επιστημόνων ότι η μάσκα είναι ασφαλής και ότι οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν για τα παιδιά του.

Ο κ. Σύψας αναφέρθηκε και στο διάστημα που οι μαθητές μπορούν να βγάλουν τη μάσκα κατά τα διαλείμματα.

«Δεν με ανησυχεί αυτό υπό τον όρο ότι η τάξη είναι ένα κλειστό σύστημα και τα παιδιά δεν αλληλεπιδρούν με μαθητές άλλης τάξης. Είναι καλό να κάνουν ένα διάλειμμα από τη μάσκα και για ψυχολογικού λόγους. Υπό τους όρους αυτούς είναι ασφαλές» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται η καθολική χρήση της μάσκας να υιοθετηθεί ως μέτρο σε όλη την Αθήνα.

topontiki

Πηγή: madata.gr