Διάγγελμα Μπάιντεν: Ανακοινώνω την πρώτη δέσμη κυρώσεων στη Ρωσία

0
98

Με νέο του διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοινώνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως απάντηση στις κινήσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με την Ουκρανία και ενώ η ένταση έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα στην περιοχή. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε χθες την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτονομιστικών περιοχών της Ουκρανίας, των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, ενώ σήμερα ζήτησε και πήρε έγκριση από το Κοινοβούλιο για χρήση του ρωσικού στρατού στο εξωτερικό, με τον Πούτιν, ωστόσο, να αναφέρει, σύμφωνα με το Reuters ότι δεν είπε πως θα στείλει άμεσα στρατό στο Ντονμπάς.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η χώρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ουκρανία, καθώς και ότι ο Πούτιν μπορεί ακόμα να αποφύγει έναν «πλήρη πόλεμο επιλογής» στην Ουκρανία.

Αναλυτικά όσα λέει ο Μπάιντεν…

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι παίρνει ένα κομμάτι της Ουκρανίας, αυτό έκανε χθες ο Πούτιν με όσα είπε. Γνωρίζω ότι ο ίδιος οικοδομεί μια λογική για να συνεχίσει περαιτέρω. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την αρχή της ρωσικής εισβολής. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να προχωρήσουμε σε κυρώσεις. Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ανακηρύξει σαν ανεξάρτητες δύο περιοχές μιας άλλης χώρας; Για όνομα του Θεού. Σήμερα, λοιπόν, ανακοινώνω την πρώτη δέσμη κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία και θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τις κυρώσεις όσο η Ρωσία κλιμακώνει τις ενέργειές της.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε τη Ρωσία. Θέλουμε με τους συνεργάτες μας να υπερασπιστούμε όσους δέχονται επίθεση. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει τις ενέργειές της κατά της Ουκρανίας. Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή του νατοϊκού εδάφους. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση για να επιτεθούν.

Έχουμε συντονιστεί με ΝΑΤΟ και Ευρώπη, η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: madata.gr