Διαψεύδει ο Δημήτρης Λιγνάδης τα περί παραίτησης ή απόλυσης από το Εθνικό Θέατρο

0
38

Διαψεύδει ο Δημήτρης Λιγνάδης ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. “Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου”, αναφέρει σε δήλωσή του.

“Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία” συμπληρώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το θέμα ξεκίνησε έπειτα από ανάρτηση στο Facebook, της Έλενας Ακρίτα η οποία ανέφερε ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

“Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες” ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή: madata.gr