Δικαιολογημένη και συνταγματική η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για κάποιους εργαζόμενους

0
27

Δικαιολογημένη και συνταγματική χαρακτήρισε το πρωί της Τρίτης την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε κάποιες ομάδες εργαζομένων ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος. 

Όπως όμως εξήγησε αυτό θα πρέπει να γίνει υπό κάποιες συνθήκες και με τις προϋποθέσεις της ενημέρωσης και της αναλογικότητας.

Εξήγησε ότι μια τέτοια κατηγορία είναι οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς και είναι σε αυξημένο κίνδυνο αλλά και πως αυτό θέλει τον τρόπο του.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη και την αισιοδοξία ότι «μπορούμε και πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος». 
Όπως επεσήμανε είναι σοβαρό ενδεχόμενο το 4ο κύμα αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός. Ωστόσο σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως το τοπίο είναι μεταβαλλόμενο και με ταχύτατους ρυθμούς μειώνονται εκείνοι που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, ανέφερε πως βρισκόμαστε σε μία φάση μέτριας κυκλοφορίας του ιού, πως έχουν ήδη γίνει πάνω από 2 δισ. σε όλον τον κόσμο και ότι έχει ήδη φανεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή στην τεράστια πλειονότητα τους. 

Τέλος, για τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι αυτά γιατί είναι σαν να μειώνουμε το προνόμιο του εμβολίου που είναι προνόμιο ζωής.

«Αυτό για το οποίο πρέπει να μιλάμε είναι η φυσική συνέπεια του εμβολιασμού και τα απαιτούμενα μέτρα που είναι λιγότερα από ότι στο άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί πχ ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν λιγότερα τεστ ή ότι δεν θα χρειάζεται να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους», σχολίασε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος.

 
Παράλληλα, τόνισε πως όλα είναι σε συνάρτηση με την κυκλοφορία του ιού στο εκάστοτε μέρος.

Πηγή: madata.gr