Δικαστήριο στην Κίνα καταδίκασε σε θάνατο – Καναδό για παρασκευή ναρκωτικών

0
87

Ένα δικαστήριο στην Κίνα καταδίκασε σήμερα, Πέμπτη 06.08.2020, σε θάνατο έναν Καναδό για παρασκευή ναρκωτικών στην χώρα, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζει να κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Οτάβας και Πεκίνου.

Ο Καναδός, που ταυτοποιήθηκε ως Σου Γουεϊχόνγκ, καταδικάστηκε ύστερα από δίκη στην πόλη Γκουανγκτζόου, στο νότιο τμήμα στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου της πόλης στην ιστοσελίδα του. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τι είδους ναρκωτικά καταδικάστηκε ότι παρασκεύαζε ούτε δίνονται άλλες λεπτομέρειες για το έγκλημά του. Το δικαστήριο ζήτησε να κατασχεθεί η περιουσία του.

Η υπόθεση στην Κίνα που προκαλεί τριγμούς

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν, ερωτηθείς για την υπόθεση σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι τα εγκλήματα που αφορούν ναρκωτικά είναι πολύ σοβαρά και όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

«Οι αρμόδιες αρχές της Κίνας χειρίστηκαν στην υπόθεση ανεξάρτητα, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Δεν νομίζω ότι θα έχει αντίκτυπο στις σχέσεις Κίνας-Καναδά», προειδοποίησε ο Γουάνγκ.

Ένας Κινέζος υπήκοος, ο Γουέν Γκουανγκσιόνγκ, επίσης κατηγορήθηκε για παρασκευή ναρκωτικών στην ίδια υπόθεση και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ανέφερε το δικαστήριο στην ανακοίνωσή του.

Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και του Καναδά επιδεινώθηκαν σημαντικά αφού ο Καναδάς έθεσε υπό κράτηση την Μενγκ Ουανγκζού, οικονομική διευθύντρια του κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei Technologies, στο Βανκούβερ στα τέλη του 2018, ύστερα από ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις ΗΠΑ.

Η Κίνα καταδίκασε πέρυσι τους Καναδούς Ρόμπερτ Λόιντ Σελενμπέργκ και Φαν Γουέι σε θάνατο με κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά. Και οι δύο άνδρες έχουν καταθέσει έφεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πηγή: madata.gr