Δίκη Χρυσής Αυγής – Γερμενής: Έκτιση της ποινής κατ´ οίκον με βραχιολάκι

0
63

Έκτιση της ποινής κατ´ οίκον με βραχιολάκι, εάν δεν του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ζήτησε μετά τον Αντώνη Γρέγο και ο Γιώργος Γερμενής μέσω του συνηγόρου του.

Ο Γιώργος Γερμενής, αυτοπροσώπως υποστήριξε νωρίτερα τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αναστολή της ποινής του.

Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκισή μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριό σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενό της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου.

Όπως είπε έχει πια αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και ζήτησε να τον αφήσει το δικαστήριο να « παλέψει» στο Εφετείο ενώ έκανε λόγο για στιγματισμό του, υποστηρίζοντας ότι πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα. «Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικός συνεργάτης του Λαγού του ευρωβουλευτή με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στο Ιστορικό- Αρχαιολογικό…Εγώ είμαι αρτοποιός αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».

Ως μάρτυρας στο δικαστήριο πήγε να καταθέσει η μητέρα του. “Πρέπει να εργασθεί γιατί δίνει διατροφή για τα παιδιά του. Δεν τον παίρνουν πουθενά να εργασθεί γιατί είναι υπόδικος. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μην μπει στη φυλακή. Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του είναι 74 χρόνων χρειάζεται βοήθεια, εγώ έχω κάνει άλλο γάμο κι έχω και αλλά παιδιά».

enikos

Πηγή: madata.gr