Δίκη Πισπιρίγκου: σε υψηλούς τόνους η εξέταση Ηλιάδη από τον Κούγια

0
39

Ο έντονος διάλογος και το σύνδρομο Μινχάουζεν μεταξύ Ηλιάδη και Κούγια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ανδρέας Ηλιάδης: Από το 2007 που έχω αναλάβει ζητάω να ενημερώνομαι για όλα τα περιστατικά. Και θέλω να είμαι εκεί. Θέλω να είμαι παρών σε κάθε δύσκολο περιστατικό. Ακούγεται ουτοπικό.

Αλέξης Κούγιας: Ύποπτο ακούγεται.

Στους παλαιότερους υπαινιγμούς του Αλέξη Κούγια που άφηναν υπόνοιες για τα όργανα της 9χρονης, ο Ανδρέας Ηλιάδης απάντησε με δηλώσεις του μπαίνοντας στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο.

«Οι παιδικές καρδιές δεν πωλούνται. Αντίθετα, απλόχερα δωρίζονται».

Ο Ανδρέας Ηλιάδης δείχτηκε σειρά ερωτήσεων και για την υποψία του ότι η 34χρονη ίσως πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Ανδρέας Ηλιάδης: Υπάρχει το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου. Είμαι υποχρεωμένος να το θέσω στη διάγνωση μου. Έπρεπε να το εξετάσω για να το αποκλείσω. Όταν έχεις 3 αιφνίδιους θανάτους οφείλεις να το κάνεις. Όλοι οι παιδίατροι του κόσμου είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν

Αλέξης Κούγιας: Πως το υποψιαστήκατε;

Ανδρέας Ηλιάδης: Η διαταραχή αυτή έχει μια μορφή θανατηφόρα. Οι άλλοι δύο θάνατοι με έκαναν να θέλω να ερευνήσω κι αυτό.

Αιχμή της εξέτασής του ήταν και ο χρόνος αντίδρασης της μητέρας στην ανακοπή καρδιάς της μικρής Τζωρτζίνας.

Ανδρέας Ηλιάδης: Αν υποστώ ανακοπή και δεν έρθει βοήθεια στα 4 λεπτά θα έχω βλάβες.  Το σημαντικό είναι από την ώρα της ανακοπής πότε θα φωνάξει κάποιος σε βοήθεια! Εκεί είναι τα 4 λεπτά.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε στοιχείο ότι η μητέρα του παιδιού δεν κάλεσε σε βοήθεια;

Ανδρέας Ηλιάδης: Δεν γνωρίζω.

Με την έναρξη της  διαδικασίας, ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε μήνυση για ψεύδη κατάθεση σε βάρος του αναισθησιολόγου Γιάννη Χασαπόπουλου που συμμετείχε στην ανάνηψη του παιδιού μέσα στο Καραμανδάνειο, ζητώντας να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: madata.gr