Δίκη προπονητή ιστιοπλοίας: Είσαι κτήνος, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, μίασμα

0
64

Μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που άφησε η αθλήτρια στο κινητό του πατέρα της πληροφορήθηκε η μητέρα της τι είχε συμβεί στο παιδί της, όπως η ίδια κατέθεσε στη δίκη του προπονητή της ιστιοπλοίας που κατηγορείται ότι βίασε την κοπέλα πριν από έντεκα χρόνια. 

«…Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς…Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημενο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε,  που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια».
 
Η μάρτυρας κατέθεσε πως μέχρι και την αποκάλυψη της κόρης της η ίδια και ο σύζυγος της διατηρούσαν καλή σχέση με τον προπονητή  από όταν αυτός πήγε στον Όμιλο το 2010.

«Η συμπεριφορά κατηγορούμενου απέναντι σε όλα τα παιδιά ήταν ίδια. Τον εμπιστευόσασταν με τυφλά μάτια όλοι. Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος ήταν σαν οικογένεια. Βέβαια μερικές φορές, ξεπερνούσε και το όριο. Του έλεγα μην παλιμπαιδίζεις, αυτά είναι παιδιά. Από την άλλη, αρκετές φορές τον είχα ακούσει απότομα. Κάποια στιγμή που μίλησε στην κόρη μου για τα κιλά της, του το είπα. Εκεί, εκείνος, μου είπε αν κάποιο παιδί μου πάθει κάτι στη θάλασσα, εγώ θα δέσω την άγκυρα και θα πέσω μέσα».

 Για την κατάσταση της κόρης της εκείνη την περίοδο  είπε πως το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν μία πτώση της απόδοσής  της στο σχολείο και κάποιους μώλωπες στο σώμα της. Το κορίτσι της είπε πως ήταν από το σκάφος, και την πίστεψε χωρίς να δώσει σημασία.

Εισαγγελέας : Ο κατηγορούμενος ήταν κοντά σας;

Μάρτυρας : Ναι ήταν προπονητής και φίλος. Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η  ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω. Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του Δ.Σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας : Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από ζήλια.

Εισαγγελέας : Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της;».

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν στον Αφγανισταν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας : Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας : Ποτέ.

Εισαγγελέας : Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε.

Μάρτυρας :  Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της με Τ.., πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Η μητέρα της αθλήτριας  περιέγραψε την  κόρη της ως ένα χαρούμενο αλλά συνεσταλμένο παιδί μέχρι να συμβούν όλα αυτά, το οποίο στη συνέχεια ήταν «σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με τους λόγους που κατήγγειλε η κόρη της την υπόθεση στη δικαιοσύνη μετά από δέκα χρόνια απάντησε πως «η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι ήμασταν μόνοι μας».

«Είσαι κτήνος…»

Ερωτήσεις στη μάρτυρα θέλησε να κάνει και ο κατηγορούμενος προκαλώντας την αντίδραση της γυναίκας.

Κατηγορούμενος : Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος

Κατηγορούμενος : Κοιτα με

Μητέρα : Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος : Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη

Μητέρα : Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος…βίασες το παιδι μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Κατάθεση πατέρα

Από την πλευρά του ο πατέρας της αθλήτριας που  συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο  ως έφορος  του ιστιοπλοϊκού ομίλου,  είπε στην κατάθεση του πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε τι είχε συμβεί με την κόρη του και τον προπονητή.

Πρόεδρος : Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας : Ναι

Πρόεδρος : Υπήρχε μεταβολή στην συμπεριφορά της;

Μάρτυρας : Καμία.

Πρόεδρος : Πως θα την χαρακτηρίζατε την κόρη σας ;

Μάρτυρας : Μαζεμένο, ήσυχο, κλειστό παιδί.

Πρόεδρος : Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας : Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε στην αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος : Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας : Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος : Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα-διπλά η κόρη σας με τον κατηγορούμενος και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας : Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω της φύσης της δουλειάς. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η Αμαλία, βοηθούσε στον όμιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου με Τ…

Εισαγγελέας : Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε; 

Μάρτυρας : Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο…

Εισαγγελέας : Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία,  δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013  όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Μάρτυρας : Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας : Ήσασταν αγαπητός, σας γνώριζαν και οι πέτρες και λέτε στους υπόλοιπους το παιδί μου έχει πρόβλημα και δε σας υποστηρίζει κανείς.

Μάρτυρας : Και μου έριξαν και την ευθύνη

Εισαγγελέας : Μήπως επειδή έβλεπαν αυτά που εσείς δεν μπορούσατε;

Μάρτυρας : Όχι μου έριξαν ευθύνη διότι εγώ ήμουν αθλητικός.

Εισαγγελέας : Μία πράξη φέρεται να έγινε  εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας : Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε  μέρα στον ύπνο

μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης: Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας (κλαίγοντας) Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης: Αποκλείεται να ήταν ερωτευμένη η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι ερωτευμένη; Παιδάκια ήταν.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του πατέρα την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Πηγή: madata.gr