Δικηγόρος μηνυτών στην υπόθεση Λιγνάδη: Απαράδεκτο να λέγεται ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα

0
48

Απάντηση στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που έκανε ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δίνει ο συνήγορος υπεράσπισης, ενός εκ των δύο μηνυτών, Γιάννης Βλάχος.

Μιλώντας στο LIVE NEWS στο MEGA, ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στην υπόθεση κατά του Λιγνάδη και πως ο Αλέξης Κούγιας πολιτικοποίησηε την υπόθεση σε μια προσπάθεια να χαθεί το επίκεντρο του θέματος.

«Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, ένας Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Και πρόσθεσε: «Η υπεράσπιση έχει κάποια όρια: από ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά έως δικονομικά».

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μήνυσε τον Λιγνάδη

Μιλώντας για τον εντολέα του, ένα από τα φερόμενα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορός του επίσημανε ότι έχει φτιάξει τη ζωή του, έχει ηρεμήσει και εργάζεται πλέον ως δημόσιος υπάλληλος.

Ως προς τον λόγο που προχώρησε στην καταγγελία, τόνισε ότι ο μηνυτής θεώρησε ότι είχε καθήκον απέναντι σε νέα παιδιά που θα μπορούσαν να κινδυνέυσουν και ότι το έκανε επίσης για την προσωπική του δικαίωση.

«Δεν τον ενδιαφέρει η δημοσιότητα, δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα», είπε ο κ. Βλάχος.

Φοβούνται να μιλήσουν οι μάρτυρες

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τη δικογραφία και δεν ξέρει τι έχουν καταθέσει οι άλλοι μάρτυρες, αλλά διαβεβαίωσε για την απόλυτη αξιοπιστία του εντολέα του και των ατόμων που κατέθεσαν για την υπόθεσή του.

«Πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, κατανάλωσαν ουσίες και υπέστησαν αυτά που υπέστησαν», επισήμανε.

Ο Γιάννης Βλάχος βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλους μάρτυρες και τόνισε ότι είναι δύσκολο να μιλήσουν για πράγματα τόσο προσωπικά, κυρίως επειδή φοβούνται ότι θα διαρρεύσουν τα στοιχεία τους.

Ο συνήγορος έκανε λόγο, τέλος, για προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων.

Πηγή: madata.gr