Δήμαρχος Ξάνθης: Αυτή η προβοκατόρικη ιστορία ότι έγινε κάτι οργανωμένο είναι λάθος

0
23

Δεν έγινε τίποτα οργανωμένο. Αυτή η προβοκατόρικη ιστορία ότι έγινε κάτι οργανωμένο είναι λάθος. Εγώ να πω συγγνώμη για τον κόσμο που δεν το έκανε κακοπροαίρετα. Ήταν πιτσιρικάδες και πραγματικά δεν θέλαμε να γίνει τέτοιο πράγμα. Θα ήταν ανεύθυνο να λέγαμε ότι θέλαμε να οργανώσουμε ένα πάρτι. Συγγνώμη αν έγινε κάτι λάθος. Δεν είναι κακό να το πω, αλλά το διορθώσαμε με την αστυνομία, ενωμένοι. Πρόστιμα δεν δόθηκαν. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Είναι άδικο να αδικούμε και τα παιδιά. Ήρθαν αυθόρμητα τα παιδιά, είχαν ηχεία μαζί τους

Σάλος έχει προκληθεί για τους καρναβαλιστές που ξεχύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της Ξάνθης για να γιορτάσουν τις Απόκριες. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σε δηλώσεις του την Κυριακή το πρωί στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού, λέγοντας μεταξύ άλλων πως επρόκειτο για μια αυθόρμητη συμμετοχή και σημειώνοντας πως όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, είχαν ελαφριά μουσικούλα όλη την βδομάδα ως μια καρναβαλική νότα ψυχαγωγίας. Πάντως, παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε, αρκετοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους και την Κυριακή, ντυμένοι μασκαράδες, και κατευθύνθηκαν από την κεντρική πλατεία προς την περιοχή του Κόσυνθου, ενώ σε διάφορα σημεία της πόλης έγινε ρίψη πυροτεχνημάτων.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης μίλησε και σήμερα το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, εξηγώντας τι συνέβη: “αυτή η μουσική έπαιζε χαμηλά στον εμπορικό δρόμο της πόλης όλη τη βδομάδα. Και το Σάββατο έπαιζε χαμηλά. Οι dj έπαιζαν τη χαμηλή μουσική όλη τη βδομάδα. Ψεύδονται ότι υπήρχε δυνατή μουσική, δεν υπήρξε ούτε ένα ηχείο παραπάνω. Δεν έριξε ο δήμος κανένα βεγγαλικό. Θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις ομάδες νεαρών που είχαν δικά τους ηχεία και έπαιζαν μουσική αυθόρμητα μέσα στη πόλη. Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία”

“Το πρόγραμμα αυτό βγήκε για όλη τη βδομάδα, όλες τις εκδηλώσεις. Είναι ντροπή να λέμε ότι όλη τη βδομάδα δεν καλούσαμε τον κόσμο στην πλατεία και τον καλέσαμε το Σάββατο. Ακόμα και τη στιγμή που μαζεύτηκε ο κόσμος, μόνοι μας και μαζί με την αστυνομία διαλύσαμε τον κόσμο χωρίς συγκρούσεις. Πρώτοι ξεπεράσαμε την πανδημία”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: madata.gr