Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος – Αθωώθηκε η Τουλουπάκη

0
22

Ενοχος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κρίθηκε από το ειδικό δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Οι δικαστές έκριναν πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβη στο έργο των εισαγγελέων Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου.

Το Δικαστήριο επίσης αθώωσε την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς και τον κύριο Παπαγγελόπουλο για ηθική αυτουργία στο ενλόγω αδίκημα αλλά και για παρεμβάσεις στο έργο της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Ειδικότερα, η κ. Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για την κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος σε βαρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βαρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.

Πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr