Δημοσκόπηση: Σχεδόν ένας στους τρεις ανεμβολίαστους σκέφτεται να εμβολιαστεί

0
54

Από 26% στις αρχές Οκτωβρίου, το ποσοστό των ανεμβολίαστων που το ξανασκέφτεται ανέβηκε πλέον στο 32,2% στις 15/11 – Τι αναφέρουν οι πολίτες για τις αιτίες αύξησης των κρουσμάτων – Το 44,7% θα περιορίσει βασικές ανάγκες λόγω των ανατιμήσεων

Δεύτερες σκέψεις στους ανεμβολίαστους δημιουργούν τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σάββατο αλλά και η έξαρση της πανδημίας.

Ένας στους τρεις ανεμβολίαστους πολίτες σκέφτεται πλέον να εμβολιαστεί σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc που μετέδωσε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το β΄μέρος της δημοσκόπησης, που προβλήθηκε σήμερα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων που το… σκεφτόταν ήταν 26% στις αρχές Οκτωβρίου και πλέον το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 32,2%.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 74% δηλώνει ότι έχει κάνει  το εμβόλιο, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί ανέρχεται πλέον στο 6,7% ενώ το 14,1% δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων 53,6% θεωρεί ότι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι η μη τήρηση των περιοριστικών και των υγειονομικών μέτρων.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους και για την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις.

Το 74,5% των πολιτών εκτιμά ότι η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, το 17,2% για κάποιους μήνες και το 8,3% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στα νοικοκυριά το 6,4% δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση, το 37,4% αναφέρει ότι θα δυσκολευθεί αλλά θα ανταπεξέλθει, το 44,7 ότι θα περιορίσει βασικές ανάγκες λόγω των αντιμήσεων και το 10,5% ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Πηγή: madata.gr