Δημοσκόπηση: To 44% δηλώνει πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

0
66

Ανησυχία προκαλούν μερικά από τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται από το «Βήμα της Κυριακής».

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε από τις 15-19 Αυγούστου, την περιόδο που η αύξηση των κρουσμάτων προκαλούσε έντονη ανησυχία, περισσότερα από 1.000 άτομα (για την ακρίβεια 1.002) κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Αν υπήρχε ένα συγκεκριμένο και δωρεάν από το κράτος εμβόλιο για τον κορωνοϊό, προσωπικά εσείς θα θέλατε να το κάνετε ή όχι;». 

Το 44% απάντησε όχι

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα μόλις 1 στους 2 να απαντά «ναι θα ήθελα να το κάνω».

Σχεδόν το ίδιο ποσοστό (44%) απαντά «όχι δεν θα ήθελα», κι ένα 6% «δεν γνωρίζω δεν απαντώ».

Οι περισσότεροι από εκείνους που δηλώνουν ότι δεν θα ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι ηλικίας 17-54 ετών.

Ανησυχητικά στοιχεία για τους αρνητές του κορονοϊού στην Ελλάδα

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για τους αρνητές του κορονοϊού στην Ελλάδα, που παρουσιάζει έρευνα της Metron Analysis, που διενεργήθηκε το διάστημα 25 – 29 Αυγούστου σε πανελλαδικό δείγμα 1002 ατόμων, για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”. 

Σημαντικό τμήμα του πληθυσμού στη χώρα μας (17%) αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Ανάμεσα στους νέους, ηλικίας από 17 ως 34 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 28%. Από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό δυσανασχετούντων με τη μάσκα καταγράφεται στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Κορονοϊός: 144 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι – Πού εντοπίζονται

Προειδοποίηση καθηγητή για κορονοϊό: Καμία απόσταση δεν είναι ασφαλής

Πονοκέφαλος οι συνωμοσιολόγοι κατά του κορονοϊού

Πηγή: madata.gr