Δότης από την Κρήτη σώζει ενα παιδάκι 3,5 ετών στην Τουρκία

0
151

Το μόσχευμα του Αντρέα από την Κρήτη, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια για την προσφορά του ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, προορίζεται για ένα αγόρι σε νοσοκομείο στα Άδανα της Τουρκίας, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

“Όμορφοι άνθρωποι στις δύο ακτές” γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet που αποκαλύπτει πως το μόσχευμα προορίζεται για ένα αγόρι με το όνομα Κουζέι που βρίσκεται στο νοσοκομείο των Αδάνων. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, η μεταμόσχευση προγραμματίζεται να γίνει στις 22 με 24 Απριλίου.

Η τουρκική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της για αυτή την δωρεά ζωής, επισημαίνει πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη των λαών και αναφέρεται αναλυτικά στις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για την υπόθεση.

Ο Έλληνας εθελοντής δότη μυελού, που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του “Οράματος Ελπίδα”, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, για την απόφασή του να γίνει δωρητής για το μικρό αγόρι από την Τουρκία. “Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη, δεν ρώτησα ούτε καν για ποιον πρόκειται στην αρχή. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω με αυτό τον τρόπο” δήλωσε, συμπληρώνοντας: “Πρόσφατα έμαθα κι εγώ ότι το παιδάκι αυτό είναι από την Τουρκία. Και ιδίως όταν έμαθα την ηλικία του, ότι είναι 3,5 ετών, πήγε το μυαλό μου στον μικρό μου γιο που είναι επίσης 3 ετών, οπότε καταλαβαίνετε αυτό άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή. Μπροστά στο να χαρίσεις ζωή ειδικά σε ένα μικρό παιδί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και κανένας κορωνοϊός”.

Πηγή: madata.gr