Δραματικές ώρες στη Σμύρνη – Ανασύρθηκε ζωντανή μητέρα με τα τρία της παιδιά

0
47

Μάχη με το χρόνο εξακολουθούν να δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη. Ζωντανή ανασύρθηκε μια μητέρα και τα τρία παιδιά της.

Δραματικές οι ώρες στην Σμύρνη όπου τα σωστικά συνεργεία αλλά και απλοί πολίτες δίνουν μάχη με το χρόνο να την ανεύρεση επιζώντων, που εγκλωβίστηκαν κάτω από συντρίμμια πολυκατοικιών που κατέρρευσαν, από τον κατατροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις ανακοινώσεις με τα μέτρα για τον κορονοϊό, μετέβη στη Σάμο, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς προκειμένουν ατα βρεθούν τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων.

Στο μεταξύ στην Σμύρνη, ανάσα αισιοδοξίας δίνει η είδηση πως μια μητέρα και τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από κτίριο που κατέρρευσε , αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες.

Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Μουράτ Κουρούμ είπε ότι μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 100 άνθρωποι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 26 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 880 στη Σμύρνη, τη Μανίσα, το Μπαλικεσίρ και το Αϊδίνι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ. Ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι 25 από τους τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική ενώ μέχρι τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 504 άνθρωποι

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Πηγή: madata.gr