Δύο ακόμα υγειονομικοί έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό

0
44

Άλλοι δύο υγειονομικοί που δίνουν την μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, στην πρώτη γραμμή έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι δύο υγειονομικοί ήταν από την Θεσσαλία και κατέληξαν σε ΜΕΘ, ανεβάζοντας έτσι τον τραγικό απολογισμό των θανάτων στους είκοσι δύο.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι νεκροί εργαζόμενοι είναι από τις υγειονομικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Στα μέρη που διεξήχθησαν οι σφοδρότερες μάχες του υγειονομικού πολέμου.

Ο 21ος συνάδελφος που έχασε τη μάχη για τη ζωή  από κορωνοιο  είναι ο 61χρονος Γενικός Χειρουργός και διευθυντής  του κέντρου υγείας αστικού τύπου της πόλης της Λάρισσας. Νοσηλεύτηκε από 7 Δεκεμβρίου στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρισσας πρώτα σε κλινική και επί πολλές ημέρες στη μεθ διασωληνωμένος. Κατέληξε πριν 4 ημέρες.

Ο 22ος Συνάδελφος  που έχασε τη ζωή του από  κορωνοιο είναι ο 56χρονος Διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Νοσηλεύτηκε πρώτα σε κλινική κορωνοιου του νοσοκομείου Καρδίτσας. Επιβαρύνθηκε η υγεία του διασωληνώθηκε και επειδή η μεθ του νοσοκομείου ήταν γεμάτη  διεκομίσθη στη μεθ του  Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου Λαρισσας. Πήγαινε καλύτερα αποσωληνώθηκε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και χθες κατέληξε.

Συλληπητήρια  και για τους δύο στους οικείους και τους συναδέλφους μας στη Λάρισσα και τη Καρδίτσα.

Για εμάς θα ζουν πάντα. Δεν θα τους ξεχάσουμε. Δεν θέλουμε ανταλλάγματα. Δεν διεκδικούμε  να στήσει η πολιτεία  ανδριάντες στις πλατείες  στους ήρωες υγειονομικούς θύματα πολέμου.  Ούτε να ονομάσουν οδούς με το όνομά τους  προς τιμή τους.

Όμως έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε εργατικό ατύχημα το θάνατό τους,  την ένταξή  μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Όχι άλλα δάκρυα, συμπάθεια  και  χειροκροτήματα, χωρίς ανάληψη ευθύνης και υποχρεώσεων», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στον θάνατο ενός 45χρονου Γενικού Γιατρού του νοσοκομείου Βόλου που έφυγε από τη ζωή από βαρύ εγκεφαλικό στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

«Εργαζόνταν στα τεπ και το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου  του Βόλου. Έπαθε εγκεφαλικό μετά από εφημερεία και ενώ είχε ξεπεράσει το κορωνοιο από τον οποίο είχε νοσήσει. Διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στο οποίο δεν υπήρχε κλίνη  γενικής μεθ. Διασωληνώθηκε την Παρασκευή. Κενή κλίνη γενικής μεθ δεν υπήρχε   σε κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλίας  να διακομισθεί. Μετατράπηκαν σχεδόν όλες  σε μεθ κορωνοιου. Έτσι διεκομίσθη σε μεθ ιδιωτικού θερσπευτηρίου στη Λάρισσα. Δυστυχώς κατέληξε. Η οδύσσεια  των  αδικοχαμένων  συναδέλφων για να βρουν κλίνη μεθ δείχνει ότι οι αντοχές του συστήματος  ξεπεράστηκαν.

Ο θάνατος του συναδέλφου από εγκεφαλικό δεν μπορεί

να αποκλειστεί ότι έχει σχέση με την εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών.  Συλληπητήρια στην οικογένεια  και του εκλιπόντος συναδέλφου από το νοσοκομείο του Βόλου και τους  υπηρετούντες εκεί συναδέλφους», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: madata.gr